Tirsdag var det møte i Venneforeningen i Bergen. Tema var thorium. Laget har to primus motorer: Rune Samnøy og Lars Zachariassen. Zachariassen har skrevet et flere siders notat om hvordan man stifter lokale foreninger og hvordan de drives.

Da jeg leste dette forsto jeg at Document er ved å bli noe mer enn en nettavis, og faktisk også noe mer enn en mediebedrift. Naturen hater vakuum. Hvis det mangler et offentlig ordskifte vil folk skape det. Hvis de får sjansen. Vi vil gi dem den sjansen.

Nato hadde i sin tid et konsept som het follow on forces, FOFA, Det ligger mye energi i det elektroniske nettverket. Koblet til menneskene på den rette måten, vil det utløse mye energi. Det var slik nettet fungerte i sin jomfrualder. Nå er det overtatt av Big Tech. Vi ønsker å utnytte det til menneskenes beste.

Menneskene har et stort behov for å møtes fysisk. Skjermer er praktisk og lettvint i hverdagen. Men ekte kontakt skjer ansikt til ansikt.

Ensomhet er et av samfunnets store forbannelser. Jeg ble så glad over å se at det også var unge mennesker med på møtet i Bergen.

Document har en viktig oppgave i generasjonsmøtet: Eldre har en erfaring unge ikke bare mangler, men som de er fratatt. Å få den historiske kontinuiteten er livsviktig for å bli et fungerende menneske som kan orientere seg.

Jeg må si at de to møtene vi deltok på i Kristiansand og Ulsteinvik ga mersmak. Det skjer noe når man beveger seg ut av Oslo-gryta.

Onsdag 9. november kommer vi til Kongsberg, hvor det er Klimarealistene som står som vertskap.

Vi skal opprette en egen epost for Venneforeningene. Foreløpig kan du skrive til kontakt@document.no eller hans.rustad@protonmail.com

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.