Å møte Document-lesere løfter sinnet. Det er en stor inspirasjon og en gave å få møte våre lesere ansikt til ansikt. Det forteller oss hvor viktig arbeidet er og hvor stor pris folk setter på det.

Det gjør inntrykk å høre fra folk at de hører på skogpodene. Det merker jo ikke jeg når jeg går og trasker rundt i skogen i Eidsvoll! Men når folk sier de hører på dem, og det står et lys levende menneske foran deg, er det en bekreftelse som bare et levende menneske kan gi.

Vi lever i spesielle tider. Det er mye som foregår ute blant folk som mediene ikke fanger opp eller ønsker å fange opp. Folk er på vei opp fra etablerte medier, og tilliten til myndighetene er ikke hva den var. Du behøver ikke snakke lenge med folk før du merker det.

Folk fornemmer at det som skjer, har en sammenheng og at noen har villet utviklingen. Det er skremmende når du ser hva de steller i stand. De river nå over forsyningslinjene ikke bare i verdenshandelen, men også energi- og matforsyningen. De later som om det var uavvendelig, men det var det ikke. Dette er snakk om bevisste valg.

Ville det gjort noen forskjell om Yara beholdt kontraktene i Russland? Er det i Ukrainas interesse at det blir matmangel i Vest-Europa, eller så høye priser at det blir dyrtid?

Kravene om sanksjoner er blitt ultimative, de kan ikke bli strenge nok. All kontakt skal brytes, menneskelig og økonomisk.

Kjenner ikke disse menneskene historien? Dette minner om annen verdenskrigs annen fase, da man gikk inn for total krig.

Tucker viste i natt et klipp der Biden sier til amerikanske soldater i Polen at de snart vil få stå overfor ukrainere som ofrer livet i kamp. Han snakker som om de skal inn i Ukraina. Er det «rådgivere» igjen? Det er total nyhetsblackout. Ingen journalister slipper inn. I Polen.

Disse temaene var oppe på møtet fredag: What the hell is going on? som amerikanerne sier.

Vi vil nå bygge ut lokale Document-foreninger. Det første steget ble tatt i Ulsteinvik. Nå har også en lokal representant påtatt seg å gjøre det samme i Bergen. Mer info kommer.

Hva skal en slik lokal forening holde på med? Mye. Til høsten kommer boken «The Dying Citizen» av Victor Davis Hanson. Den er svært viktig. Hvis folk får tid til å lese boken på forhånd, kan det være aktuelt å holde et møte og snakke om hvorfor Janne Haaland Matlary kaller sin siste bok «Demokratiets langsomme død».

Det er samme tema som V.D. Hanson behandler:

Men som vi snakket om rundt frokostbordet lørdag: Det vi gjør, er å gjenopplive det sivile samfunn, akkurat slik de gjorde i Sentral-Europa etter kommunismens fall. De hadde holdt det så vidt i live under kommunismen.

Det er en uhyrlig erkjennelse, men eliten i vårt samfunn holder på å kvele det sivile samfunn.

Vi har en stor oppgave foran oss.

 

Siden vi nå skal «konspirere», gir red. ut sin krypterte protonepost. Google er en del av den dype staten, uten overdrivelse. Men protonmail er kryptert i begge ender. Folk som vil være tillitsmenn, bør skaffe seg en slik. Det koster ikke stort.

 

hans.rustad@protonmail.com

 

Gildt å treffe bergensere. Bergensere har det danskene kaller pli, de kan te seg.

Dan og jeg takker for at vi fikk komme.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.