Tysklands innenriksminister Nancy Faeser mener at europeiske myndigheter har felles ansvar for å stanse ulovlig innvandring.

– Ulovlig migrasjon via Balkan-ruten må reduseres, sier hun.

Faeser vil stanse lykkejegerne som kommer til Europa via Middelhavet, «slik at vi kan fortsette å hjelpe folk som trenger vår umiddelbare hjelp», sier hun.

Innenriksministeren mener reelle flyktninger, som dem fra Ukraina, må prioriteres.

– Vi har tatt inn over 1 million flyktninger fra Ukraina i Tyskland siden begynnelsen på krigen, peker hun på overfor det tyske mediehuset RND.

– Når man så ser at det stadig kommer flere mennesker til Europa via Middelhavet og Balkan-ruten, så må noe gjøres, sier Faeser.

Les også: Tyskland: Somalier knivdrepte to personer, ropte «Allahu akbar!»

Uttalelsene hennes ble publisert i tyske medier natt til torsdag, skriver NTB.

Senere i dag skal det holdes en konferanse i Berlin hvor man skal diskutere ulike tiltak for å bremse migrasjonen via Balkan-ruten.

Blant annet vil det dreie seg om et forslag om å samkjøre visumpolitikken i landene på Vest-Balkan med EU, samt tiltak for å bekjempe menneskesmugling og bedre sikring av grensene.

– Retningslinjer for å sende tilbake folk som ikke har rett til å være blant oss, må også diskuteres, påpeker Faeser.

Faeser har invitert representanter fra en rekke land i tillegg til dem fra Balkan, blant dem Frankrike, Italia og Storbritannia, som alle sliter med ulovlig innvandring fra denne ruten.

Regjeringskaoset i Storbritannia: Innenriksministeren har gått av

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.