Sist fredag ble det kjent at PayPal med nye regler ville gi seg selv muligheten til å tømme kontoene til kunder som de fant skyldig i «hat» og «feilinformasjon».

De reviderte reglene skulle tre i kraft fra 3. november. Daily Wire skrev om saken.

A new policy update from PayPal will permit the firm to sanction users who advance purported “misinformation” or present risks to user “wellbeing” with fines of up to $2,500 per offense.

Etter at Daily Wire kontaktet PayPal, meldte selskapet at de trekker de nye reglene tilbake. Selskapet sa at nyheten kun skyldtes en intern feil og inneholdt ukorrekt informasjon.

Man undres om PayPal nå finner det riktig å straffe seg selv for feilinformasjon?

Men kan vi stole på PayPal? Nei, skriver Revolver News i en lang artikkel. De hevder at tilbaketrekningen er fake news. For selskapet er ute etter kundenes penger, hvis kundene ikke er tilstrekkelig woke.

Og med mindre det blir straffet raskt, vil andre banker se på muligheten for å gjøre det samme.

De fleste av våre lesere husker vel hva som skjedde med truckerne i Canada. Det tyranniske regimet til Justin Trudeau stengte bankkontoene til en rekke folk som ikke hadde gjort noe annet enn å demonstrere fredelig.

Document har tidligere rapportert om flere eksempler som bekrefter at PayPal ikke fortjener tillit. Blant annet at PayPal innledet et samarbeid med den omstridte organisasjonen Anti Defamation League (ADL) for å luke ut grupper som de mener står for islamofobi, antisemittisme og hat.

Paypal samarbeider med ADL om å frata høyresiden finansiering

Vi har også skrevet hvordan de kansellerte avtalen med Gatewaypundit, nettavisen som i 2021 hadde over 900 millioner sidevisninger.

Og bare for noen dager siden registrerte vi at PayPal hadde sagt opp avtalen med britiske Free Speech Union, uten begrunnelse eller forklaring.

PayPal ombestemte seg etter å ha fått massiv kritikk.

Men kun en idiot vil tro at PayPal snakker sant, skriver Revolver News.

Fredagens lekkede nye retningslinjer var ingen skrivefeil, men et resultat av betydelig arbeid. Og det var ikke noe sjokkerende med de nye reglene. I flere år har PayPal i økende grad latt politiske prioriteringer overstyre nøytral forretningspraksis.

Like etterpå var det Gays Against Groomers (GAG) som fikk sine PayPal-kontoer nedstengt. GAG er en organisasjon som består av homofile og enkelte transpersoner. På Twitter skrev GAG følgende:

Vi er en organisasjon som utelukkende består av homofile som har som eneste oppgave å beskytte barn mot overgrep.

Woke homofobi er ekte, folkens.

At pedofili fremmes av enkelte LGBTQ-aktivister er velkjent. De som protesterer mot dette, blir straffet økonomisk. Slik er virkeligheten i Bidens USA.

Republikanere må snart reagere

Republikanske politikere må komme på banen og forhindre at PayPal og andre kan fortsette med en slik bestraffelse av mennesker som ikke aksepterer den woke-pregede ideologien. Denne trenden sprer seg som kreft i næringslivet i USA.

Andre vestlige land følger lydig etter, også Norge, som da kunstneren Ina Bache-Wiig fikk sin utstilling kansellert av Galleriet Standard.

PayPal bruker paraplyen «omdømmeskade» for å smugle inn ESG-prioriteringer.

ESG står for «environmental, social and governance», og spres over hele den vestlige verden. Klima, såkalt fornybar energi, sosial rettferdighet. Det fremstår som en åpenbar del av The Great Reset.

Uttrykket «omdømmeskade» fremstår latterlig.

Sannheten er selvsagt at PayPal ikke kan vise at det pådrar seg en eneste krone i tap hvis noen bruker tjenesten deres til å selge en anti-vax T-skjorte, en anti-trans-bok eller et sørstatsflagg.

Kun hvis omdømmeskaden rammer et selskap direkte økonomisk, burde det være lov for selskapet å reagere. Men under strenge, juridiske regler. Dette burde Republikanere gripe tak i, og det haster, skriver Revolver News. For myndigheter under Demokratenes kontroll driver med samme gangstervirksomhet.

Blant annet brukte Andrew Cuomo samme metode i 2018, da han var guvernør i New York. Han sendte et brev til delstatens forsikringsselskaper og krevde at de ikke samarbeidet med National Rifle Association (NRA).

Ute av stand til å forby våpen eller undertrykke ytringsfrihet på lovlig vis, forteller venstreorienterte myndigheter i stedet selskaper at deres «omdømme» vil bli skadet hvis de lar folk utøve disse rettighetene.

Hva kan gjøres?

Det som Revolver News foreslår av tiltak, burde være relativt enkelt å gjennomføre, særlig hvis Republikanerne vinner høstens delstatsvalg.

  • Bestem at ingen persons konto kan fryses eller lukkes uten bevis på en faktisk forbrytelse.
  • Forby alle forhåndsdefinerte bøter som overstiger et nominelt beløp (for eksempel $40) som er egnet til å dekke ting som kassekreditt. For et større beløp må et selskap saksøke for retten for erstatning.
  • Juridisk klargjøre – med statlig regulert veiledning – at «omdømmeskade»-risiko for finansinstitusjoner kun bør vurderes når det rammer selskapets soliditet. Ikke på grunn av «miljømessige», «sosiale» eller politiske saker. Forby banker å kreve inn likvidasjonserstatning for såkalt omdømmeskade.

Patrioter kan juble over denne foreløpige seieren.

Men denne seieren har bare kjøpt tid. Bare rask handling fra lovgivere og statsadvokater kan gjøre denne midlertidige seieren til en permanent sådan.

Det blir en lang og tøff kamp for å gjenskape demokratiet både i USA og her i woke-pregede europeiske land. Men kampen kan ikke vinnes uten at man i det minste forsøker.

Som enkeltpersoner kan man blant annet unngå å bruke de verste selskapene, slik at utsagnet «get woke, go broke» blir en realitet og virkelig straffer dem økonomisk.

Da trenger man å holde seg informert, ved å lese frie medier som Document, som fortsatt skriver om de overgrepene frie mennesker utsettes for.

The Great Reset: Demokratiets undergang?

Kjøp billetter til møtet her!

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.