Høyres leder Erna Solberg i Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre-leder Erna Solberg mener regjeringen skuffer med sitt nye budsjettforslag. Hun er særlig kritisk til økte skatter for næringslivet.

Ifølge Erna Solberg klarer ikke Støre-regjeringen innfri sine løfter med budsjettet som nå er lagt frem. Hun mener det svikte på flere vesentlige punkter, og at det på forhånd er blitt lovet mer enn det som nå leveres: :

– Regjeringen har sluppet mange enkeltdetaljer og tall den siste måneden for å skape et klima om at de gjør tøffe prioriteringer. Det gjør de ikke, de skatter mer, sier Solberg til NTB.

Hun mener regjeringen på sedvanlig venstreorientert vis har valgt å løse de vanskelige prioriteringene i budsjettet ved å øke skattene, framfor å kutte i utgiftene og effektivisere offentlig sektor.

Høyre-lederen påpeker at Finansdepartementet kaller budsjettet nøytralt, ikke stramt.

Fra Høyre varsles det et alternativt budsjett med et annet opplegg:

– Nå skal vi lage vårt alternativ. Jeg mener det er feil å gjøre en så stor omveltning for norsk næringsliv som man har gjort med alle de skatteøkningene man legger opp til, sier Solberg.

Solberg advarer om at de rødgrønnes budsjett kan skape problemer for norske bedrifter, i en situasjon der mange allerede sliter:

– I Distrikts-Norge vil mange oppleve at arbeidsplassen deres blir litt mer utrygg, fordi det hentes inn mye penger derfra, og investeringer og nyskapning som skulle til, er lagt på is, sier Høyre-lederen.

Allerede da de såkalte nøkkeltallene ble sluppet, var reaksjonen klar. Ifølge Erna Solberg burde regjeringen laget et betydelig strammer budsjett:

– I årets budsjett er det litt over 25 milliarder til dekning av koronautgifter, regjeringen reduserer oljepengebruken med 18 milliarder. Stramt? spurte den tidligere statsministeren i en Twitter-melding torsdag morgen.

Regjeringen legger opp til å bruke 2,5 prosent av oljefondet. Det er kun ned fra 2,6 prosent i årets budsjett, men ned fra 3,2 prosent i fjorårets budsjett.

Erna Solberg har imidlertid ingen kritiske bemerkninger til den fortsatte flommen av penger til såkalte grønne formål, noe Document omtaler i denne saken:

Budsjettdagen da Norge overgjødsles av «grønn» propaganda

Ny bok fra Document forlag, bestill i dag:

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.