Fire menn i 20-30 årene er arrestert på Island mistenkt for å ha planlagt et storstilt terrorangrep. Under en politiaksjon torsdag 22/9 ble flere titalls våpen beslaglagt.  Til sammen deltok opptil 50 tjenestemenn fra innsatsstyrken sammen med politiet i hovedstadsområdet.

Målene for terroren skulle angivelig være offentlige institusjoner og politiet selv. To av mennene er ansett som væpnede og farlige, og ble arrestert i Kopavogur, en forstad til Reykjavik. Politiaksjonen ble gjennomført raskt og effektivt, og ingen er rapportert skadet etter aksjonen.

Island rangerer på toppen over verdens tryggeste land, og dette første gang en slik aksjon basert på terrormistanke har vært gjennomført. Etterforskningen ledes av generalinspektørens kontor for det islandske politiet, og dreier seg også om organisert kriminalitet og storstilt våpenhandel, skriver islandsk politi i en pressemelding.

Politiet etterforsker koblinger til høyreekstreme miljøer samt andre ekstremistmiljøer utenfor Island, og undersøker også om de pågrepne har koblinger til utenlandske myndigheter. Flere dager etter aksjonen er motivet er fortsatt ukjent.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.