Det amerikanske betalingsselskapet PayPal har stengt kontoen til Free Speech Union – en organisasjon som forsvarer ytringsfriheten og står opp for folk som har mistet eller står i fare for å miste arbeidet fordi de sier hva de mener.

Free Speech Union fikk ingen klar forklaring på hvorfor kontoen ble stengt, men det synes ganske opplagt at det ligger politisk motivasjon bak. 

Free Speech Union er grunnlagt av Toby Young. Han mottok i første omgang en e-post fra PayPal som informerte om at selskapet «initierte stenging» av hans personlige konto fordi han «brøt retningslinjene for akseptabel bruk». 

I The Spectator forteller han hva som videre skjedde:

– Så ble det alvor. I løpet av få minutter sendte PayPal samme meldingen til Daily Skeptic – nyhetsnettstedet jeg har drevet i to og et halvt år – og Free Speech Union, organisasjonen jeg opprettet i 2020 å forsvare personer som er truet av kanselleringskulturen.

Kontoene ble stengt på grunn av «brudd» på det amerikanske selskapets «Acceptable Use Policy», men hva bruddene gikk ut på ble ikke forklart. PayPal forbyr spesifikt ulovlige transaksjoner og pyramidespill.

Toby Young gjør seg noen tanker om hvorfor PayPal har stengt ham ute:

– Jeg kan bare gjette, men jeg formoder at noen i selskapet ikke er spesielt glad for ytringsfriheten. Jeg googlet litt og oppdaget at tallrike individer og organisasjoner med dissidente politiske synspunkter i det siste har fått sine kontoer stengt av PayPal, spesielt går det på de tre sakene du ikke har lov til å være skeptisk til: Nedstengningspolitikken og covid-restriksjoner, mRNA-vaksinene og «klimakrisen». Free Speech Union publiserer ofte artikler om disse emnene.

Andre organisasjoner som er blitt utestengt av PayPal er Us4Them – en lobbygruppe som prøvde å få skoler gjenåpnet under nedstengningen, UK Medical Freedom Alliance og Exposé – begge har tatt forbehold om mRNA-vaksinene, Colin Wright – en woke-kritisk evolusjonsbiolog. I tillegg et par venstreorienterte sider som motsetter seg krigen i Ukraina, Consortium News og Mint Press – og sikkert en rekke andre. I februar kunngjorde PayPal at de hadde stengt 4,5 millioner kontoer.

– Free Speech Union kan ha brutt et annet tabu – å forsvare folk som har fått problemer med personalavdelingen for å ha bommet på folks selvvalgte kjønnspronomener. PayPal har sammen med de fleste Big Tech-selskaper, tatt parti for trans-aktivistene. 

Overfor GBNews beskriver han det som en uhyggelig politisk motivert kanselleringskultur: 

– Jeg anser det som en politisk motivert avgjørelse ettersom Free Speech Union forsvarer akademikere som kritiserer gender-agendaen.  Kanselleringskulturen har tatt uhyggelig former. Du har ingen rett til å anke, ingen rett til prøveløslatelse. 

Det vi ser idag er fremveksten av et kinesisklignende sosial kreditt-system håndhevet av den internasjonale woke-kapitalismen.

Dette er den nye fronten i kampen for ytringsfrihet.




Les også hvorfor det er viktig å beholde kontanter:

SSB pålegger kjedene å dele kvitteringsdata for hver enkelt kunde

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.