– Det er uforståelig at olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) avviser atomkraft i Norge. Vi må ta debatten, sier FrPs leder Sylvi Listhaug i intervju med Document.

I intervjuet gjentar hun at FrP tabbet seg ut ved å bidra til innmeldingen i ACER, og til byggingen av utenlandskablene.

Hun gjentar også kritikken av norske og europeiske politikeres medvirkning til energikrisen.

– Nå må også de andre politikerne være voksne nok til å innrømme sine feil!

– Nettopp av den grunn er det viktig at vi tar en grundig debatt om atomkraft, og ikke minst om havvind-utbyggingen, som vil kreve milliarder i subsidier, sier Listhaug.

Listhaug gjentok også kravet om at staten må dekke 100 prosent av en strømpris på over 50 øre/kWh.

– Vi kan ikke ha en stat som blir rikere og rikere mens folk blir fattigere. Jeg frykter vi står foran et ras av konkurser. Det kan bli en dyster vinter.

– Det første vi må gjøre, er å avblåse elektrifiseringen av sokkelen, som er meningsløst i dagens situasjon!

– Norge går feil vei

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen kritiserte politiet og justismyndighetene for manglende handlekraft mot gjengkriminaliteten i og rundt Oslo.

– Nå har de gått med på å gi visitasjonsbevis til dem som blir visitert. Det er jo det samme som å insinuere at vi har et rasistisk politi.

– Det er å snu hele problemet på hodet. Vi må tørre å si at det er noen, fra noen innvandrergrupper, som er mye mer kriminelle enn andre. Dette har de forstått i Danmark, og de er på vei til å forstå det i Sverige. Da må ikke vi gå motsatt vei.

Listhaug og Amundsen deltar fredag ettermiddag på et åpent folkemøte i regi av FrP Tromsø.

Sendingen starter kl. 20.30 — oppdater da denne siden og trykk deretter på play-ikonet.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.