Selv om journalistene i Norge og Sverige gjør alt de kan for å piske opp stemningen rundt klimahysteri, så betaler det seg ikke i oppslutning hos velgerne. Hverken i Norge eller i Sverige.

Under fjorårets stortingsvalg i Norge slepte Miljøpartiet de grønne seg såvidt opp rundt sperregrensen, og dette på tross av massivt fokus i pressen på «klima», underforstått at lille Norge skal redde verden og fase ut våre mest stabile og viktige inntektskilder: olje og gass.

MDG endte på fattige 3,9%, men fikk altså en økning i antallet mandater på to på grunn av norske valgregler. Partiet har nå tre representanter på Stortinget.

Ved stortingsvalg i Norge må et parti ha 4 prosent eller mer av stemmene på landsbasis for å være med i fordelingen av de 19 utjevningsmandatene. Sperregrensen har ingen betydning for de 150 distriktsmandatene.

Latterliggjør politikerne
Valget i Sverige endte heller ikke særlig bra for klimahysterikerne, og også der lå Miljöpartiet under sperregrensen på meningsmålingene før valget den 11. september i år, men ble reddet av støttestemmer fra andre partiers velgere.

Svenskenes Greta Thunberg hadde stemmerett for første gang ved årets valg ,og har brukt mye energi på å snakke ned og latterliggjøre hjemlandets politikere for å være mer opptatt av NATO, Ukraina, energimangel, høye drivstoffpriser, inflasjon, innvandring, integrering, kriminalitet og annet «trivielt» enn klima.

Hva det sier om Thunbergs fatteevne behøver man ikke utdype særlig.

Skolevalget i Sverige viste at de unge blåser Greta en lang marsj. Dette er et godt tegn for alle oss som misliker hysteri og kakling.

Unge svensker svikter venstresiden, foretrekker høyresiden

Latterlig hysteri betaler seg ikke
Vi har sett MDGs Eivind Trædal skrike som et sint barn i NRKs debattprogram, og i forrige uke kunne vi i statskanalen se makker Lan Marie Berg kakle om at Norge burde gi bort mye av den fortjenesten vi har på gass til land i Europa, som mangler energi på grunn av idiotisk klimapolitikk.

Miljöpartiet i Sverige taper oppslutning i syv av ti svenske kommuner ved årets valg, ifølge en rapport avisen Dagens Nyheter har laget.

Ifølge statsviter Malena Rosén Sundström gjorde Miljöpartiet en svak valgkamp.
Hun fremhever også at fokus på de høye energi- og drivstoffprisene ikke vært i Miljöpartiets favør, og at velgerne oppfatter at partiet krever at det skal være dyrt å kjøre bil.

Også etter årets valg har det svenske Miljöpartiet fortsatt i samme spor. Da EU-kommisjonens nylig kunngjorde at Sverige vil få muligheten til å avskaffe energiavgiften på bensin og diesel i minst tre måneder, hevder Miljöpartiet dette ikke er den rette veien å gå, selv om mange i Sverige nå strever økonomisk med høye regninger.

Miljöpartiet i Sverige har to talspersoner, Märta Stenevi og Per Bolund. Per Bolund sier til SVT at støtten til det svenske folket i form av kutt i avgifter ikke ender opp hos de som trenger det mest, og at den vil spilles inn i Russlands hender.

– For det er det som skjer når man senker prisen på fossilt brensel – da er det diktaturer som Putins som faktisk drar nytte av det, sier Bolund.

At Miljöpartiet i Sverige gjorde det dårlig i årets valg kan skyldes at folk er redde for sin egen framtid her og nå, og oppfatter klimahysteriet nettopp som «kakling».

Da passer det dårlig med en talsperson som ikke vil redusere prisene på drivstoff, fordi dette vil være til støtte for Putin.

Miljöpartiet brukte dessuten mye energi i årets valgkamp på å snakke ned Sverigedemokratene, framfor å fokuere på egen politikk. De trodde det ville sanke fler stemmer. Valgresultatet viser at dette må ha vært en feilslått strategi.

Les også:

Miljöpartiet vil lage «kaos» for alle som ikke støtter dem fullt ut

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.