Det var en avdempet Ulf Kristersson som møtte Moderaterna, men samtidig gjorde han det klart at med borgerlig flertall vil han forsøke å danne regjering.

– Sverige trenger samling. Jeg vil se til det som forener, men også respektere genuine politiske uenigheter. Jeg vil få i stand en voksen samtale i svensk politikk, sa partileder Kristersson på Moderaternas valgvake.

Partiet har gått noe tilbake. I øyeblikket ligger Moderaterna på 19 prosent, ned 0,8 prosentpoeng. Kristerssons stemme var rolig, og stemningen i lokalet avdempet under talen.

– Jeg vil be om tålmodighet. Vi får ikke et fullt valgresultat før onsdag. Om valgresultatet står seg, kommer jeg til å samle min side i politikken til samarbeid. Jeg vil være ydmyk, men vil gjøre alt jeg kan, sa Ulf Kristersson.

 

Kjøp «Klanen» her!

 

Kjøp boken fra Document Forlag!

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her. 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.