Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Senterpartiet faller kraftig i TV 2s nye partimåling og måles til bare 4,6 prosent. Ikke siden 2004 har partiet vært lavere i en TV 2-måling, og det snakkes internt om å forlate regjeringen. .

Den nyeste TV2-målingen plasserer Senterpartiet og partileder Trygve Slagsmål Vedum tett ved sperregrensen. NTB melder om saken mandag kveld.

– Det er jo ikke et nivå som vi ønsker å være på, sier Senterpartiets parlamentariske nestleder Geir Pollestad til TV 2.

Partiet fortsetter å falle, og septembermålingen gir et fall på 2,2 prosentpoeng fra augustmålingen. Dermed er Sp på størrelse med Venstre, som ligger på 4,5 prosent.

Oppslutningen er en meget sterk kontrast til toppen på 22,1 prosent i desember 2020. Da snakket man om Vedum som statsminister i en kommende rødgrønn regjering.

Men siden da har det gått jevnt nedover.

Sp-ordførere snakker om å gå ut av regjering

Den negative Sp-trenden skaper bekymring hos flere Sp-ordførere, som mener det kanskje er på tide å diskutere regjeringsdeltakelsen.

– Hvis regjeringssamarbeidet er så kostbart for Senterpartiet som det ser ut som nå, bør vi ta en vurdering på det. Det håper jeg vi gjør før landsmøtet neste år, for det blir i så fall for tett på valget, sier Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen (Sp).

Han får støtte av Bardu-ordfører Toralf Heimdal (Sp), som mener Ap nærmest har vetorett i regjeringen og at dette bidrar til å forklare nedgangen.

– Det er ingen vits i å sitte i regjering om man ikke klarer få fram politiske endringer. Nå er det relativt lite av det, sier Heimdal.

Arbeiderpartiet har inntil videre stanset den verste blødningen, og øker med forsiktige 0,4 prosentpoeng til 20,8 prosent.

Det er fortsatt et svært svakt resultat for Ap, og avstanden bare øker opp  til Høyre som stiger med 0,6 prosentpoeng til 27,8 prosent.

for øvrig noters det at FrP styrker seg, og får 14,1 (+0,9), MDG forblir under sperregrensen, med 3,7 prosent (+0,1). Andre stiger til betydelige 4,5 (+0,7), og utgjør nå en vesentlig andel av velgerne.

For de øvrige partiene ser målingen slik ut: SV: 8,4 prosent (-1,5), Rødt: 8,2 (+1,2), Venstre: 4,6 prosent (-0,4), KrF: 3,5 prosent (+0,2).

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.