På et møte i OPEC+, der også Russland er med, ble det bestemt å kutte 100.000 fat olje per dag. Det var et psykologisk tilbakeslag for særlig USA som har ivret for en økning.

Biden-regimet har skrinlagt USAs olje og gassindustri, men maser på andre land om å øke produksjonen. Det vekker irritasjon. Biden følger det grønne skiftet, men produsentlandene kan spørre hvorfor de skal vaske USA moralsk rene. Man skyver prisen for egen karbonnøytralitet over på andre.

Med et kutt på 100.000 fat per dag, har Opec+-landene nullet ut produksjonsøkningen de kom med sist. Likevel har vestlige ledere, med USAs president Joe Biden i spissen, bedt om ytterligere økning for å få ned prisene.

Biden var i Saudi-Arabia og hadde møter med landets de facto leder, kronprins Mohammed bin Salman, om dette. I stedet ble det et kutt som får prisene litt opp.

– Det er ikke gode nyheter for Biden, for det er ingen tvil om at amerikanerne ikke er fornøyd med de høye drivstoffprisene som er nå inn i valgkampperioden, sier Tina Saltvedt. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.