Joe Biden har en vesentlig del av skylden for en oljepris på over 80 dollar. Da han overtok, var USA energieksportør. Det første han gjorde, var å kansellere Keystone-ledningen fra Canada og forby boring på føderalt land.

Deretter ga han Russland lov til å ferdigstille Nordstrøm 2-ledningen til Tyskland. Biden måtte be OPEC om å produsere mer olje. Til og med NTB henger bjella på katten:

USAs president Joe Biden har forsøkt å presse landene til å produsere mer for å få oljeprisene ned. USA har prøvd å overbevise Opec-landene om å åpne oljekranene samtidig som Biden har deltatt på klimatoppmøtet i Glasgow.

Oljeprisen har de siste månedene steget til over 80 dollar fatet. Opec+ omfatter Russland og ni andre oljeproduserende land i tillegg til landene i oljekartellet Opec.

Ingenting demoraliserer klimabevegelsen mer enn politikere som sier én ting og gjør noe annet.

Landene i Opec+ fastholder sin plan om moderat vekst i oljeproduksjonen, tross USAs ønske om en raskere økning.

Torsdag bekreftet de oljeproduserende landene at de vil produsere 400.000 fat mer per dag i desember. Dette er i tråd med det Opec+ har varslet tidligere.

Denne virkeligheten bør helle litt kaldt vann i blodet på klimabevegelsen i Norge. Det spiller veldig liten rolle hva Norge gjør. Det er feel-good-politikk med stort skadepotensial.

 

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.