Thierry Breton. Foto: EU-parlamentet / cc by 2.0 / Wikimedia Commons.

Etter at flere oljeproduserende land tilhørende OPEC+ med Saudi-Arabia og Russland i spissen søndag kunngjorde samlede daglige produksjonskutt på mer enn én million fat fra og med mai og ut 2023, steg oljeprisen med drøyt 6 prosent i de internasjonale markedene.

Saudi-Arabia og Russland tar de største produksjonskuttene med 500.00 fat pr. dag, mens Irak kutter 211.000 fat, Emiratene 144.000, Kuwait 128.000, Kasakhstan 78.000, Algerie 48.000 og Oman 40.000, melder Associated Press (AP).

Man skulle kanskje tro at en passende vestlig respons ville være å øke USAs oljeproduksjon for å kompensere for OPEC+-landenes kutt, men Biden-administrasjonen er mer opptatt av å bane vei for «det grønne skiftet».

I EU reagerer man på produksjonskuttet ved å presse enda hardere på for den energiomstillingen som i unionen anses som en uunngåelig historisk nødvendighet – i sedvanlig marxistisk ånd.

I et intervju med radiostasjonen franceinfo mandag morgen sa EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, at økningen i oljeprisen etter produksjonskuttene viser at oljemarkedet er et «kunstig» marked. Derfor er det nødvendig å akselerere «avkarboniseringen» for å gjøre Europa energiuavhengig raskere, mener Breton.

Den franske EU-kommissæren mener at kjernekraft har en rolle å spille i oppnåelsen av europeisk energiuavhengighet, men altså ikke fossile energikilder. EU-eliten tviholder på at unionen skal klare seg uten energikildene som i øyeblikket dekker mer enn 80 prosent av verdens energibehov.

Denne fanatismen kan umulig ende godt. Breton forsterker inntrykket av alt alt EU tar i, blir til dritt.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.