Fra Johan Sverdrup-feltet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Prisen på nordsjolje spratt rett til værs etter uttalelser fra USAs president Donald Trump som gir håp om at oljepriskrigen kan ta slutt.

På det meste kostet ett fat nordsjøolje over 34 dollar torsdag ettermiddag.

Trump skriver på Twitter at han har snakket med kronprins Mohammed bin Salman, som har snakket med Russlands president Vladimir Putin, om å få slutt på oljestriden mellom Saudi-Arabia og Russland.

– Jeg forventer og håper at de vil kutte ned [produksjonen] med rundt 10 millioner fat og kanskje mye mer, skriver Trump.

Saudi-Arabia er verdens største eksportør av olje og har den siste tiden kunngjort flere planer om kraftig produksjonsøkning.

Landet gikk til priskrig etter at Russland nektet å bli med på produksjonskutt, noe Opec-landene mener er nødvendig for å motvirke synkende etterspørsel som følge av koronapandemien.

Mandag falt prisen på nordsjøolje til 22,58 dollar fatet, det laveste siden 2003, men siden har det gått oppover.

På det meste var oljeprisen over 34 dollar etter Trumps uttalelser, men den har siden falt litt igjen. I 17-tiden ligger den rett over 30 dollar.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.