OPEC-hovedkvareret i Wien. Foto: Bwag / CC BY-SA 4.0 / Wikimedia Commons.

OPEC+, som består av de fleste oljeproduserende landene utenfor Vesten, har onsdag besluttet å redusere den daglige oljeproduksjonen med to millioner fat.

Produksjonskuttet kan undermindere G7-landenes ambisjoner om å sette et pristak på russisk olje og begrense Russlands eksportinntekter, skriver Wall Street Journal.

Illustrasjon: Caspian Delta / CC BY-SA 4.0 / Wikimedia Commons.

Prisøkningen skjer til tross for besøket Joe Biden avla i Saudi-Arabia for mindre enn tre måneder siden, og beslutningen skuffer den amerikanske presidenten:

Mr. Biden was “disappointed by the shortsighted decision by OPEC+ to cut production quotas while the global economy is dealing with the continued negative impact of Putin’s invasion of Ukraine,” the White House said.

Produksjonskuttet, som har fått oljeprisen til å stige etter kunngjøringen, nærer bekymringer for verdensøkonomien, og anses for å være til klar fordel for Russland, som selv er et av landene i OPEC+.

Kuttet er det største OPEC+, som produserer mer enn halvparten av oljen i verden, har gjort siden april 2020, opplyser Wall Street Journal.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.