Da Jimmie Åkesson besøkte Gøteborg 31. august på Götaplatsen skjedde noe merkelig. En time før Åkessons tale går en mann ut og setter seg midt i Poseidonfontenen. Et av Gøteborgs mer kjente landemerker.

Det er uklart hvorfor mannen satt i fontenen. Men ifølge vitner satt han der i en time før politiet forsiktig løftet ham vekk.

Det er journalisten og fotografen som driver Twitter-kontoen Sverigebilden som har filmet det hele. Han sier til Document:

Jag var på Götaplatsen i onsdags för att bevaka Jimmie Åkessons folkfest, där han och Jessica Stegrud skulle hålla tal. När jag går omkring på Götaplatsen så möter jag ett gäng män som ser märkliga och sköna ut, lite så där hippieaktiga. Det går upp för mig ganska snabbt att dom är rejält pårökta – höga som hus var dom.

Etter en stund vasser en av mennene ut og setter seg midt i fontenen der han tenner røkelse. Han var helt ufarlig, sa ingenting, men bare satt der. Han var i boblen sin og det var tydeligvis slik han mediterte, sier Sverigebilden.

Et annet vitne som var der som tok kontakt med Document forteller at mannen i fontenen var blid og stort sett bare uklar.

Detta säger allt om det svenska tillståndet. Även om snubben inte var där för att protestera mot Åkesson, så är det exakt så här intetsägande vänsterfolk är.  Flummare som med sina meningslösa aktiviteter och symbolhandlingar som bara tar plats och utrymme, men som inte förändrar något överhuvudtaget.  Väx upp och skaffa er ett jobb.

Document har kontaktet politiet for å få litt klarhet i hvorfor mannen ble tatt med fra stedet.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.