Jens Ulltveit-Moe på MDGs valgvake under stortingsvalget 2021. Foto: Annika Byrde / NTB

Den rike investor og MDG-medlem Jens Ulltveit-Moe er motstander av strømstøtte til befolkningen. Han tror høyere priser er bra, fordi folk blir forberedt på «omstillingen».

Ifølge investoren Jens Ulltveit-Moe har de skyhøye strømprisene positive sider. De kan nemlig får folk til å «forstå behovet for omstilling», beretter NTB.

Dessuten går overskuddet inn i vår felles kasse, framholder Ulltveit-Moe overfor Dagens Næringsliv , som har snakket med investoren i forbindelse med ONS-messen i Stavanger.

– Vi må ikke gi støtte til symptomene for krisen, altså strømstøtte, men bruke penger på å omstille energien, slik at vi ikke gjentar krisen, sier han.

Han mener «folk flest» tjener på strømeksporten fordi det er de som eier de statlige og kommunale selskapene som tjener på dette – og at overskuddet dermed går inn i den felles kassen og bidrar til å bygge samfunnet.

– De høye strømprisene har dessuten den veldig gunstige virkningen at folk forstår at det er en krise, og derfor blir forberedt på omstilling, sier den kjente investoren.

Jens Ulltveit-Moe ble i mai i år valgt inn i sentralstyret til Miljøpartiet De Grønne (MDG). Den profilerte milliardærens inntreden har ikke bidratt til å heve oppslutningen om partiet, det ligger fortsatt under sperregrensen i de fleste målinger.

Document omtalte hvordan Ulltveit-Moe for tre år siden tapte milliarder og nærmest gikk konkurs på såkalte grønne  investeringer. Blant annet gikk han på enorm smell innen såkalt fornybar energi:

Tirsdag 9.12 kom meldingen at Jens Ulltveit-Moe har dumpet hele sin aksjebeholdning på 23 prosent i solenergiselskapet Rec Silicon. For fem år siden var aksjene verdt nærmere 1,6 milliarder kroner, mens salget innbragte ca 85 millioner kroner.

 Nå har han klart å stable på bena en milliardformue igjen, ifølge E24 (betalingsmur), og han er dermed søkkrik sentralstyremedlem i et MDG som i stor grad består av lite bemidlede studenter og heltidsaktivister.

Andre politikere er oppgitt over utspillet fra milliardæren:

Energipolitisk talsperson i Frp, Marius Arion Nilsen, reagerer kraftig på uttalelsene fra Ulltveit-Moe og mener han må «leve i en parallell virkelighet».

– Man skal ha fulgt rimelig dårlig med dersom man ikke forstår at svært mange vanlige folk og bedrifter nå sliter enormt med å få hjulene til å gå rundt på grunn av de høye strømprisene. Det hjelper ikke disse at det offentlige tjener store summer når befolkningen bare får smuler igjen, sier han i en epost til NTB.

Les også: 

Tapte milliarder i næringslivet: Nå prøver Ulltveit-Moe seg som MDG-politiker

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.