Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Ole Berg Rusten / NTB

Det er mangel på fastleger i Norge, og Fremskrittspartiet mener fastlegeordningen må endres slik at stillingen blir mer attraktiv. Partiet foreslår at fastlegene får færre oppgaver.

Partileder Sylvi Listhaug har engasjert seg i saken, og foreslår konkret endringer som etter hennes syn kan forbedre situasjonen:

– Det er ingen tvil om at de over tid er blitt dynget ned med stadig flere oppgaver, i tillegg til at de har lange pasientlister, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til NRK.

Partiet foreslår blant annet at man fjerner dette med fraværsattester fra legenes portefølje. Det samme gjelder oppgaven med førerkort for eldre, skriver NTB.

Videre mener Frp at vaksinering kan foregå på apotek eller gjøres av andre enn legene, slik at legene får frigjort kapasitet til andre oppgaver.

Aps helsepolitiske talsperson Cecilie Myrseth kommer FrP i møte, og lover snarlige endringer i denne saken:

– Det som etterlyses, er penger på bordet nå, og budsjettet kommer i oktober. Så viser Listhaug til at det er ganske mange strukturelle endringer som man må få på plass. Det kan ikke vi politikere sitte på bakrommet og diskutere. Der må vi ha med fagfolk og partene for å gjøre dette riktig, sier hun

Les også: 

FrP knallhardt ut mot drivstoff­prisene: Kan være Listhaugs vinnersak i lang tid

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.