Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Frp-leder Sylvi Listhaug sier SVs nye leder Kirsti Bergstø ikke har forstått hva som har skapt det norske velferdssamfunnet, og advarer mot partiets politikk.

I sin første tale som ny leder i SV gikk Kirsti Bergstø søndag hardt ut mot rike bedriftseiere som flyttet formuene sine ut av Norge.

Hun vakte spesielt oppsikt med en uttalelse der hun ba Aker-eier Kjell Inge Røkke om ryke reise, og anklager han for å ha ranet kysten.

NTB melder om saken søndag.

Bergstøs uttalelser vakte også reaksjoner fra flere andre partier på Stortinget, blant annet FrP og partileder Sylvi Listhaug:

– Hun gikk til angrep på både de som skaper arbeidsplasser og verdier og hun gikk til angrep på arbeidslinjen som vi er helt avhengig av for at samfunnet skal gå rundt, sier leder Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet.

Ifølge Listhaug har ikke SV og Bergstø forstått noe særlig av hva som ligger til grunn for velstanden i Norge.

Også et SV-utsagn om at man må øke de offentlige ytelsene og gå bort fra den såkalte arbeidslinjen, har vekket reaksjoner.

Arbeidslinjen innebærer at det skal lønne seg mer å stå i arbeid enn å motta offentlige ytelser, noe SV altså ikke er enige i.

Dette får Listhaug til å bli enda mer oppgitt:

– Med Bergstø sin linje vil vi alle bli fattigere, sier Listhaug.

Mange vil mene at Bergstø allerede fra sin første opptreden som SV-leder signaliserer at hun vil ha et parti med en enda mer sosialistisk og venstreorientert profil enn det man hadde under forrige partileder, Audun Lysbakken.

Se også sak under.

Spørsmålet er om det er dette velgerne ønsker seg, spesielt de mange nokså moderate, sosialdemokratiske velgere som i senere tid har kommet over fra et synkende Ap.

Les også: 

SV-topper vil ha marxisme i prinsipprogrammet

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.