Da tidligere kulturminister Abid Raja (V) var 13 år, gikk han i demonstrasjonstog mot Salman Rushdies bok «Sataniske vers». I dag reagerer han kraftig på knivangrepet på Salman Rushdie. Men tør han drive gjøn med Allah? Eller tegne Muhammed?

For ca 20 år siden var Raja talsmann for moskeen World Islamic Mission (WIM), en «hard core» indoktrineringsmoske som ikke med et ord har beklaget drapsforsøket på Rushdie.

Da Dagbladet publiserte lydopptak utført av norskpakistanske Jeanette fra denne moskeen i 2002 («Avslører imamene», 3. februar), var Raja straks i full benektelse da det kom frem at imamen hans forfektet et grufullt menneskesyn, ikke minst overfor ikke-muslimer.

Raja gikk gjentatte ganger i strupen på Aps tidligere statsråd, Karita Bekkemellem, fordi hun allerede tidlig på 2000-tallet forstod tvangen som lå bak ekteskap mellom søskenbarn og arrangerte ekteskap.

Raja ville i 2006 innføre blasfemi i straffeloven.

I debatt etter debatt bruker Raja brun og hvit hudfarge, rasistenes viktigste markør, til å illustrere, kategorisere eller karakterisere sine medmennesker i ulike sammenhenger. Eksemplene er mange.

Raja kjører «safe»:

Den dagen de aller fleste har forstått problemenes karakter, omfang og konsekvenser, er Raja klar for å gå ut i mediene med det samme budskapet, gjerne med seg selv i førersetet. Da er det trygt. Han risikerer ingenting annet enn hyllest fra særlig medier som ser ut til ikke å kjenne sine egne arkiv.

Nå reagerer Raja kraftig på drapsforsøket på Rushdie (nå er det trygt), og sier til Aftenposten at:

– Muslimer må også læres opp til å skjønne at det er forskjell på å kritisere en religion og å kritisere enkeltindividet. Alle skal kunne spøke og tulle og kritisere og drive med satire om Gud. Loven skal være der for å beskytte enkeltmennesker.

«Muslimer må læres opp.» Good luck with that, når man bl.a. ser på påskeopprøret i Sverige og de krakilske tilstandene som utfolder seg når SIAN brenner en Koran. Tenk om Jonas eller Erna hadde sagt at «muslimer må læres opp til å forstå helt grunnleggende, vestlig kultur» – da hadde både strømsjokk, Arendalsuka og Rushdie måtte vike plassen for ropet «rasist!»

Men så var det dette med Gud og Allah, da. Muslimer går neppe i moskeen og ber til Gud, like lite som kristne går i kirken og ber til Allah. På spørsmål til Aftenpostens journalist får Document bekreftet at Raja sa «Gud» og ikke «Allah». Men i et land som Norge (kristne er lært opp…) er Gud ferdig karikert, kritisert og en helt ufarlig størrelse å fjase med, forhåne, tegne, tråkke på, brenne, pakke inn i bacon osv.

Så da spør vi, i ytringsfrihetens navn: Tør du spøke og tulle og kritisere og drive med satire om Allah, Abid Raja? Eller tegne en aldri så liten Muhammed-karikatur, kanskje?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.