Jonas Gahr Støre forsøkte seg med en utstrakt hånd til det muslimske miljøet. Han ville ha moderate muslimske krefter med på å demme opp for radikalisme og trakk parallellen til fjoråret: Da var det høyresiden som fikk en tilsvarende anmodning.

Basim Ghozlan grep vel begjærlig den utstrakte hånden?

Men nei. -Dette hadde vi ikke ventet fra statsministeren, svarte forstander i Rabita-moskeen Basim Ghozlan. Ghozlan ville ikke sagt noe slikt uten at det var veloverveid. Hva kan ligge under?

Støre inviterte til fellesskap og Ghozlan avslo. Han vil ikke være del av det norske fellesskap. Han understreket det ved å si at det «først og fremst» var muslimer som var ofre 22. juli. Om gjerningsmannen 25. juni er det ikke etablert at hva som drev ham, sa Ghozlan og avviste dermed den rådende oppfatning om en jihadist.

Det var en totalavvisning av det norske fellesskapet. Det må ha gitt Støre mye å tenke på. Her forsøker han å spille på lag og inviterer muslimske ledere til å delta. I stedet får han døra i ansiktet.

Betyr det at vi har kommet til et nytt stadie? Tidligere har en mann som Ghozlan gjort gode miner til slett spill og bedyret at han og muslimene tilhører samfunnets støtter. Nå vil han plutselig ikke det og motsier Støre og NRK på en symboltung dag. Han påstår endog at det var muslimene som var ofrene. Det er en åpen provokasjon det han sier og Ghozlan vet det. Hvorfor gjør han det da? Han må vite at muslimene mister mange venner på venstresiden med et slikt utspill. Ville Ghozlan likevel markere at det muslimske fellesskapet er adskilt fra det norske? Det kan se slik ut.

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.