Noen timer før Mexicos venstreorienterte president reiste på ferskt besøk til Washington, sa han at den cubanske revolusjonslederen Fidel Castro er en av historiens store politiske ledere. Han plasserte ham på linje med Roosevelt, Churchill og De Gaulle.

På president Andres Manuel Lopez Obrador agenda sto spørsmål som hensikten med USAs fremdeles pågående handelsblokade av Cuba – en blokkade som ble initiert av president Dwight D. Eisenhower (1953–1961) – og fremdeles ikke er avsluttet. 

– Da Fidel Castro døde sammenlignet jeg ham med en gigantisk leder som Nelson Mandela. Det opprørte meksikanske konservative. Hvordan våge å sammenligne Mandela med Castro? 

USA har fremdeles ikke formelle diplomatiske forbindelser med Cuba.

Som svar på kritikk fra den meksikanske høyresiden kom Lopez Obrador med et stikk:

– De som tror de eier verden aksepterte Mandela, men knapt nok Fidel.

Andres Manuel Lopez Obrador møtte Biden tirsdag. Han tok opp spørsmål knyttet til sikkerhet, migrasjon og inflasjon. Også Julian Assange sto på agendaen, en mann den meksikanske lederen anser som en av de viktigste journalistene i vår samtid.

Blant de få konkrete resultatene av møtet med Biden som ble kunngjort tirsdag, var at Mexico forplikter seg til å investere i moderne infrastruktur langs grensen og at de skal kjøpe store mengder mat og kunstgjødsel fra naboen i nord.

Det skjer samtidig med at USAs naboland i nord, Canada, vil strupe tilgangen på kunstgjødsel samtidig som Trudeau advarer mot mangel på mat.

 

Les også: Det kan få store konsekvenser om dollaren mister sitt monopol på verdens oljehandel

Kina lokker Saudi-Arabia til å bryte med petrodollar, et historisk skifte

Les hvordan Canada planlegger å få ned matproduksjonen:

Ikke bare i Nederland: Også Trudeau vil kvitte seg med bøndene

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.