Seks tenåringer som ble bortført nord i Mexico søndag, er funnet døde, opplyser lokale myndigheter.

Levninger etter seks mennesker ble funnet onsdag, og torsdag opplyser myndigheter i delstaten Zacatecas at de er identifisert som de seks. De var mellom 14 og 18 år gamle.

En sjuende person som ble bortført, ble funnet levende i Villanueva i Zacatecas og er innlagt på sykehus med nese- og hodeskader. President Andres Manuel Lopez Obrador har uttrykt sorg etter drapene, og sier at politiet snakker med den overlevende i forsøk på å få kartlagt motivet.

Tenåringene skal angivelig ha blitt bortført av en væpnet gruppe mens de festet i en bolig på landsbygda. To personer er pågrepet.

Saken kommer etter at fem menn mellom 19 og 22 synes å ha blitt bortført, torturert og drept i Jalisco-delstaten av leiemordere fra et narkokartell.

Drap og bortføringer er relativt vanlig i Mexico, men saken vekket sterke reaksjoner, særlig etter at det ble lekket bilder av de fem der de satt kneblet på kne og med bunde hender. Ingen av dem er funnet, men det er gjort funn av levninger i forbindelse med letingen.

Mexico: – Kartellene kontrollerer 30-40 prosent av landet

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.