Minkkommisjonen som har gransket avlivningen av milllioner mink, leverte sin rapport til Folketinget torsdag. Der heter det at statsminister Mette Frederiksen villedet opinionen grovt i sin redegjørelse i november 2020. Men hun var i god tro. Den skyldige er hennes høyre hånd, Barbara Berthelsen.

De to samarbeider meget tett. Spørsmålet er om opposisjonen og opinionen kjøper denne konklusjonen, eller om de anser den som et politisk bestillingsverk som skal redde den røde regjeringen.

Af kommissionens beretning fremgår det, at statsministeren vildledte groft, da hun tilbage 4. november 2020 stillede sig frem på et pressemøde og krævede alle mink aflivet.

»Kommissionen finder således, at Mette Frederiksens udmeldinger på pressemødet den 4. november 2020 objektivt set var groft vildledende, men at Mette Frederiksen subjektivt ikke havde viden herom eller hensigt hertil. Kommissionen har herved ikke foretaget en vurdering af, om der foreligger grov uagtsomhed,« skriver kommissionen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.