Mette Frederiksen kunngjorde onsdag at det blir nyvalg 1. november. Frederiksen hadde frist til onsdag med å kunngjøre datoen. Det var et krav Radikale Venstre stilte for fortsatt å være støtte parti. Frederiksen kom med en overraskende kunngjøring utover datoen: Hun vil danne en regjering som omfatter partier fra såkalt blå blokk.

»Jeg har i dag meddelt Dronningen, at der udskrives valg til Folketinget. Socialdemokratiet går til valg på, at der dannes en bred regering,« sagde Mette Frederiksen, da hun onsdag klokken 13 afholdt et pressemøde ved Marienborg.

»Vi vil have en bred regering med partier på begge sider af den politiske midte,« sagde hun.

Både Frederiksen og tidligere Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen har ytret ønske om at dannes en regjering på tvers av blokkdannelsen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.