Danmarks statsminister Mette Frederiksen kan bli stilt for riksrett som følge av at mange millioner mink ble avlivet uten hjemmel på grunn av koronafrykt. Arkivfoto: Philip Davali / NTB

Et borgerforslag om å stille statsminister Mette Frederiksen for riksrett har nådd 50.000 underskrifter. Dermed må Folketinget avgjøre om det skal fremmes.

Kravet om å stille den danske statsministeren for riksrett skal nå behandles i Folketinget som et beslutningsforslag.

Mette Frederiksen må redegjøre for manglende hjemmel for å avlive sunne og friske mink, inkludert avlsdyr, ifølge borgerforslaget som ble lansert 8. januar på borgerforslag.dk.

Når et borgerforslag når 50.000 underskrifter, sier reglene at partiene i Folketinget ta stilling til om de vil framsette det som et konkret beslutningsforslag.

Hvis forslaget blir fremsatt i Folketinget, vil det måtte gå gjennom den samme behandlingsprosessen som andre alminnelige beslutningsforslag som blir stilt av partiene.

 

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂