Mette Frederiksen. Stillbilde: Ekstrabladet.

Nedstengningen som er iverksatt for å begrense koronasmitten i Danmark, blir forlenget frem til 13. april, kunngjorde den danske statsminister Mette Frederiksen mandag ettermiddag.

Skoler og publikumsrettede virksomheter vil således holde stengt til over påske, og offentlig ansatte som ikke har samfunnskritiske funksjoner, må holde seg hjemme, melder NTB.

Frederiksen sier at det ennå ikke er mulig å se effekten av tiltakene som er iverksatt fordi inkubasjonstiden er opp mot to uker, opplyser Ekstrabladet.

Danmarks statsminister maner til sosial avstand:

Mette Frederiksen understreger på pressemødet, at det er vigtigt, at man i påsken fortsætter med at holde afstand til andre.

Det betyder, at man bør undlade at holde store familiearrangementer, men man bør i stedet tale sammen via digitale medier og gækkebreve.

Hun kom også med et aldri så lite spark til Sverige i kjølvannet av de nylige afterski-festene i Åre:

– Lad også være med at tage ud at rejse eller tage på skiferie i Sverige. Bliv hjemme, lyder det bedende fra Mette Frederiksen.

Det blir et annet Danmark som kommer ut på den andre siden av krisen, fastslå Frederiksen.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.