Canadas statsminister Justin Trudeau beklager ingen ting. I et intervju med CBC Radio forsvarte han sin ekstreme bruk av maktmidler overfor sitt eget folk og sa at de uvaksinerte må ta konsekvensene av sine valg. Han hevdet at ingen ble tvunget til noe de ikke selv ville:

– Det var deres egne valg, ingen ville noensinne tvinge noen til å gjøre noe de ikke ønsket. Men vaksinerer du deg ikke får det konsekvenser. Du kan ikke velge å utsette dine kolleger for fare. Du kan ikke velge å utsette dine medpassasjerer på et fly for fare.

Trudeau kommenterte hvordan den kanadiske regjering reagerte på urolighetene og forsvarte sin egen uttalelse om Freedom Convoy som «en marginal minoritet med uakseptable synspunkter»:

– Jeg vil alltid fordømme uakseptabel retorikk og hatefullt språk hvorenn det forekommer. 

Han insisterte på at uttalelsene hans i januar ikke var rettet mot vaksineskeptikerne, men mot de han mener bevisst sprer feilinformasjon:

– Nu er det dessverre slik med moderne sosiale medier at det ble det plukket opp, blandet sammen og så bragt videre. Jeg skal ikke si at jeg ble tatt ut av kontekst, men poenget mitt var at det er mennesker som bevisst prøver å vekke hat, intoleranse og feilinformasjon.

Justin Trudeau blir sammenlignet med sin pater est Pierre Trudeau som heller aldri innrømmet feilgrep.

– Vi er nødt til å konfrontere disse menneskene selv om vi gjør alt vi kan for på en veloverveid måte å nå ut til bekymrede mennesker med gjennomtenkt og fornuftig informasjon.

Han beklaget heller ikke sin beslutning om å ta i bruk nødloven. 

– Bruken av lovens beføyelser forhindret ikke på noen måte ytringsfriheten eller fredelige forsamlinger. Grensen ble nådd da det sto klart for oss at dette var en ulovlig besettelse.




 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.