Sakset/Fra hofta

Det burde selvsagt være noe man kunne le av, men i dagens politiske korrekte «woke»-verden, så er det blitt en dødssynd å kle seg ut som om man tilhører en annen etnisitet. Dagene hvor du kunne leke cowboy og indianer er forbi hvis du har tenkt å ha en politisk karriere, i den minste på den hypermoralske venstresiden.

Den canadiske statsministeren Justin Trudeau har beklaget og beklaget etter at det dukket opp bilder fra en før-internettstid. Han hadde aldri bekjent sine «skjeletter i skapet» da han startet sin politiske karriere hvor hans inkluderende godhet har vært et varemerke. Men så var det altså ikke sant. Justin Trudeau var ingen helgen allikevel, men et helt normalt menneske. En som liker å kle seg ut og ha det moro. Vi liker ham egentlig litt bedre nå, vi på den slemme høyresiden som ikke dømmer alle andre så hardt hele tiden.

Dette kunne egentlig gått bra hvis det ikke var for at Trudeau selv har vært så flink til å vifte med sin moralske pekefinger mot andre. Det var den dobbeltmoralen igjen da. Han burde ikke ha kastet noen stein inne fra det glasshuset der. Nå brukes det for alt det er verdt i valgkampen.

Opposisjonen påpeker dobbeltmoralen hans og sier han er uegnet som statsminister. Ojoj, Justin, dette ser ikke bra ut:

Trudeau selv er usikker på hvor mange ganger han hadde kledd seg ut og farget ansiktet svart.

Det var «lagene av privilegier» som gjorde at Justin Trudeau ikke så at han gjorde noe galt, sier han. Og det beklaget han også.

I neste måned er det valg i Canada og statsminister Trudeau må se at meningsmålingene går imot ham etter avsløringene. De konservative ligger nå fem prosentpoeng foran.

The parties were running neck-and-neck on Wednesday, when Time magazine published a photograph of Mr Trudeau covered in brown make-up at an Arabian Nights-themed private school gala in 2001.

Within 12 hours two more incidents emerged: one was Mr Trudeau singing Harry Belafonte’s Banana Boat Song at a high school talent show, the other “a costume day for river guides on the white-water rafting operation” where he worked in the early 1990s.

Ryktene sier at den canadiske pressen har kjent til bildene en god stund før de publiserte.

Internett tok av i memer:

Several users hilariously shared photos of an iOS update that showed Trudeau as an emoji that could have changeable skin

Daniel Tilles, an assistant professor in history, joked: 'Not long to go until Justin Trudeau has recreated the entire Village People'

 

One user - a black man - shared a photo of himself at an event, adding that he had been dressing as Justin Trudeau in 2001 at the time

Den liberale Trudeau har vært voldsomt opptatt av identitetspolitikk. Men nå er han avkledd og hans egne vil ha problemer med å bortforklare for seg selv at han ikke var den han ga seg ut for.

Feil kan alle gjøre, men integritet er det umulig å ta tilbake når den først er tapt.

The Times

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!