Elon Musk i Wilmington, Delaware, den 13. juli 2021. Foto: Matt Rourke / AP / NTB.

Tesla-gründer og verdens rikeste mann Elon Musk postet torsdag et meme til Twitter som trekker en linje fra Canadas statsminister Justin Trudeau til Adolf Hitler.

Musk twitret som respons på nyheten om at canadisk politi i kraft av unntakstilstanden Trudeau har innført i Canada, forsøker å fryse kryptovaluta-lommebøkene til personer som knyttes til de canadiske lastebilsjåførenes protest Freedom Convoy, opplyser Daily Mail.

Musk fikk hard kritikk for sammenligningen, og har siden fjernet Twitter-posten, som hadde fått 35.000 liker og blitt videretwitret 9000 ganger. Ikke desto mindre forblir han kritisk både til koronarestriksjoner og canadiske myndigheter.

The image depicts the Nazi dictator Hitler with the text: ‘Stop comparing me to Justin Trudeau… I had a budget.’ The reference to a ‘budget’ is unclear and suggests the meme is recycled from some prior controversy over Canada’s government spending.

Musk was responding to a report from CoinDesk indicating that the Royal Canadian Mounted Police have ordered Canadian exchanges to cease facilitating any transactions from 34 crypto wallets tied to the protests.

The Tesla CEO has been critical of covid restrictions, including vaccine mandates. In December, he confirmed that he and his children have been vaccinated, saying ‘the science is unequivocal’ but that he does not approve of vaccine mandates.

Vi nå være på vakt mot uthulingen av friheten, sier Musk, som selv har flyttet fra California til Texas på grunn av de strenge koronareglene i California.

Jødiske organisasjoner forlanger en unnskyldning fra Musk.

Lignende krav er blitt stilt av konservative canadiske parlamentarikere til Justin Trudeau, som i Canadas parlament har anklaget konservative representanter for å stå side om side med folk som vifter med hakekorset.

This is the second time Trudeau has claimed swastikas are being waved by protesters, and he smeared them as being ‘swastika-wavers’ in the first week of protests. A flag incorporating the Nazi symbol was spotted in the initial days of the protests, but a DailyMail.com reporter has not seen any at the protest in Ottawa.

Samtidig strammer canadiske myndigheter skruen mot aksjonister som fremdeles protesterer i Ottawa. Trusler om fratagelse av penger, eiendeler og lisenser følges nå opp med mer emosjonell utpressing:

Trudeau maktfullkommenhet er grunnlovsstridig, skriver jusprofessor ved Lakehead University, Ryan Alfort, i Newsweek.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.