Det kan være Elon Musk (th) som står bak meme-peket mot Canadas statsminister Justin Trudeau. Brukere av nettstedet Liar.com (løgner-dot-com) videresendes til Justin Trudeaus Wikipedia-side. Fotomontasje: The Post Milliennial

Noen, og det kan være Elon Musk, har sørget for at nettstedet Liar:com sender lesere som søker det opp blir omdirigert direkte til Justin Trudeaus Wikipedia-side. Nettstedet eies, kanskje, av Elon Musk som flere ganger har ytret støtte til protestene som canadiske lastebilsjåfører tok initiativet til, og som fortsatt pågår i Canada.

Normalt utstyrer vi ikke overskrifter på nyhetsplass med spørsmålstegn, men i denne saken gjør vi et unntak. Det konservative canadiske nettstedet The Post Millennial gjør det samme:

Liar.com redirects to Justin Trudeau’s Wikipedia page—who owns it and why is it Elon Musk?

Liar.comredirects to Justin Trudeau’s Wikipedia page, and its owner remains a mystery – but many details point the page’s owner to being none other than Tesla’s Technoking and CEO Elon Musk, the world’s most powerful meme lord.

The Post Milliennial fugte med på siden over donasjoner til ‘Freedom Convoy 2022’, på Go Fund Me. Der fant de en donasjon på 42.069 dollar fra www.Liar.com. Nøyaktig hvem som eier dette nettstedet, som har eksistert siden i år 2000, er ikke klart.

Utsnitt av donasjoner til Freedom Convoy 2022: Skjermdump: GoFundMe.com

Også en rekke andre medier skriver om dette. Vi har ikke funnet noen som klarer å bevise at nettsteder virkelig eies av Elon Musk, men en kommentar på nettstedet Trending Sudbury kaller det ‘meme-pek’ fra Mars, noe som uvilkårlig får en til å tenke på Musks romfartseventyr med Space-X.

Probably one of the most hilarious troll jobs of all time is playing out right now. Someone actually purchased the domain name Liar.com and they redirected it to Justin Trudeau’s Wikipedia page.

According to the website Whois.com the domain name was originally registered on February 8th 2000 and was updated on January 30th 2022. The website also states that Liar.com is set to expire in the year 2030.

The domain name is set to expire in the year 2030. This is certainly going to make a large number of people laugh and a large number of people furious! This is where we are in 2022.

Whoever decided to do this is on a meme game from Mars.

Elon Musk er mannen bak blant annet Tesla og Space-X. Han har vært relativt forsiktig  med å blande seg direkte inn i høysensitive politiske spørsmål, men hans støtte til aksjonen i Canada kan ikke misforstås. I en Tweet på søndag latterliggjør han canadiske myndigheters forsøk på å beskrive demonstrantene i Ottawa som en «ytterliggående minoritet».

– Hvis myndighetene hadde folkets mandat, så ville det ha vært en signifikant motdemonstrasjon, Det er det ikke, derfor har de ikke det.

Donasjonene forstsetter å strømme inn til ‘Freedom Convoy 2022‘. I skrivende stund er beløpet oppe i over ni og en halv million dollar, av et mål på ti millioner.

Aksjonen i Canada har inspirert folk over hele verden, og nå planlegges det en lignende aksjon mot Washington DC. Facebook-gruppen Convoy to DC 2022, har nå over 120.medlemmer.

Musk mocks Trudeau, says ‘freedom’ truckers protest proves ‘small fringe minority’ is the government (Fox Business)

U.S. truckers to join a cross-country convoy to protest Biden’s vaccine mandate (Insider Paper)

Les også:

– Du møtte BLM, men du gjemmer deg for Truckerne

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.