Leslyn Lewis er parlamentsmedlem for De konservative i Canada, og med sin støtte til demonstrasjonene i Ottawa, stiger populariteten. Foto: Facebook

Canadiske Leslyn Lewis er farget, hun er konservativ, sitter i parlamentet, 0g hun er utvetydig i sin støtte til lastebilsjåførenes aksjon som fortsatt pågår i Ottawa. Hennes kritikk mot statsminister Justin Trudeau er ikke nådig. – Du møtte BLM, men gjemmer deg for 100.000 truckere og borgere som demonstrerer for demokrati!

Conservative MP Leslyn Lewis, a politician who has opposed COVID-19 vaccines for children, said the Liberal government is to blame for some of the deep divisions that have emerged during this health crisis.

Lewis said people are rallying in Ottawa and across the country to put an end to “discriminatory mandates” that have been put in place by Trudeau and the premiers. She said the prime minister and other politicians met with Black Lives Matters protesters but are now hiding “from 100,000 truckers and citizens who are rallying for democracy.” (CBC)

Også Justin Trudeau knelte

Kommentarene kommer langt ned i en lengre sak publisert av den canadiske statskringkasteren, CBC. Ifølge CBC har Trudeau isolert seg på grunn av et av hans tre barn har blitt koronasmittet. Artikkelen toppes med hans fordømmelse av demonstrasjonene:

Statsminister Justin Trudeau fordømte anti-vaksine-mandat protestene som har preget nasjonens hovedstad de siste fire dagene, og sa at han ikke vil møte folk som fremmer hat og anti-vitenskapelige holdninger. (CBC)

– Mer enn bare antivax

Trudeau og statsstøttede canadiske medier har fokusert på at demonstrasjonene har hatt enkelte innslag av rasistiske manifestasjoner.

Speaking to reporters Monday from a quarantine site where he’s staying while the protests continue in the parliamentary precinct, Trudeau said he watched in horror this weekend as some of the protesters carried flags with Nazi insignia and climbed the National War Memorial.

Trudeau sa i en tale til journalister mandag fra et karantenested hvor han bor mens protestene fortsetter i områdene rundt parlamentet, at han så med gru på hvordan noen av demonstrantene hadde flagg med nazistiske symboler og klatret på det nasjonale krigsminnesmerket. (CBC)

Det fikk nestlederen for det konservative partiet, Candice Bergen, til å reagere. Hun karakteriserte det som urettferdig at Trudeau avfeide patriotiske og fredelige canadiere som samlet seg utenfor parlamentet for å protestere mot begrensinger som i noen tilfelle hadde kostet dem jobben og deres muligheter til å klare seg selv. Hun påpekte også at Trudeau har “sminket seg med blackface flere ganger enn han kan huske”.

Conservative Deputy Leader Candice Bergen accused Trudeau of unfairly dismissing “passionate, patriotic and peaceful Canadians” who gathered on Parliament Hill to fight back against restrictions that, in some cases, have cost them their livelihoods.

Bergen said that Trudeau has “wore blackface more times then he can remember” and shouldn’t brand the anti-mandate movement as racist. (CBC)

Lederstrid

Andre canadiske medier spekulerer tirsdag i at lederen for det konservative partiet, Erin O’Toole, nå kan komme til å bli kastet som leder, allerede onsdag. O’Toole har gitt en mer betinget støtte til demonstrasjonene enn Lewis og Bergen. Sent mandag ble det klart at hans motstanderne i partiet hadde samlet nok underskrifter til å kreve en hemmelig tillitsvotering på onsdag. Ifølge Calgary Herald vil det føre til at han må gå av, om han da ikke trekker seg først.

It’s official: Conservative leader Erin O’Toole is a dead man walking. At publication time, thirty-five MPs have signed a letter asking for a caucus leadership review vote, possibly as soon as this Wednesday’s caucus meeting. According to the Globe and Mail, sources claim that they have at least 63 of 119 Conservative members who will vote O’Toole out. That is, if he doesn’t pull the trigger himself, and call a vote, or just call it quits. (Calgary Herald)

Hvem som vil utfordre ham og eventuelt bli ny leder for de konservative er ikke klart, men førnevnte Lesley Lewis utfordret O’Toole i 2020, og kan komme til å gjøre det igjen.

Les også:

Justin Trudeau – innhentet av sin egen «woke»-dobbeltmoral

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.