Canadas statsminister Justin Trudeau separerer seg. Det har bare skjedd i ett tidligere tilfelle at en sittende kanadisk statsminister har tatt ut separasjon fra sin ektefelle, og det var hans far Pierre Trudeau som gjorde det i 1977.

Familietradisjon

Etter 18 års ekteskap tar Justin Trudeau ut separasjon. Også Pierre Trudeau gikk gjennom en skilsmisse da hans politiske karriere var på hell. 

Pierre og Margaret Trudeau separerte seg i 1977. De ble skilt i 1984.

Justin og Sophie Grégoire Trudeau har vært gift i 18 år og det er fire års aldersforskjell mellom dem. Justins foreldre skilte seg etter bare seks år og de hadde en aldersforskjell på 29 år. Justin Trudeau er på samme alder som sin far da hans ekteskap raknet i 1977.

Den kanadiske statsminister Justin Trudeau og hans kone Sophie Grégoire kunngjorde i fellesskap onsdag at de vil skilles, etter «mange meningsfylte og vanskelige samtaler».

– Som alltid forblir vi en nær familie med dyp kjærlighet og respekt for hverandre og for alt vi har bygget og fortsetter å bygge, skrev Trudeau i en uttalelse på Instagram.

Justin og Sophie Grégoire har tre barn sammen, Xavier, Ella-Grace og Hadrien.

Da Pierre og Margaret Trudeau (født Sinclair) i hemmelighet giftet seg i 1971, var hun bare 22 år gammel mens Pierre var 51. De hadde møtt hverandre på Tahiti fire år tidligere da Margaret Sinclair var 18 år gammel.

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.