Statsminister Jonas Gahr Støre holder sommerpressekonferanse. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) tror mange vil merke høye priser og høyere rente framover. Han sier lite om hva han som statsminister vil foreta seg i den anledning.

Det er spesielt høye strømpriser, høye drivstoffpriser og ikke minst økende rente, som får statsminister Jonas Gahr Støre til å advare mot tøffe tider fremover. Allerede til høsten vil det bli «krevende», ifølge Støre.

NTB siterer statsministeren fra hans pressekonferanse:

– Vi må innstille oss på at det er en situasjon som kan vare. Høsten vil bli krevende for mange. Høye priser, høyere rente vil merkes, og særlig for folk som har dårlig råd fra før, sa Støre da han samlet pressen til pressekonferanse før sommeren i hagen til statsministerboligen.

Støre viste til at Norges Bank hevet renten «dobbelt» i går, det vil si et halvt prosentpoeng, og understreket at det er viktig for regjeringen å planlegge for budsjetter som ikke driver renta opp.

– Jeg merker meg at Norges Bank understreker at oljepengebruken er lavere enn lagt til grunn, og at finanspolitikken ikke har bidratt til oppjustering av rentebanen, sa Støre.

Mange har savnet konkrete tiltak fra regjeringen i forbindelse med økende priser på strøm og drivstoff, ikke minst har FrP gått hardt ut med kritikk mot Støre og hans mannskap i denne forbindelse. Ord som « handlingslammelse » er blitt benyttet av FrP-leder Sylvi Listhaug.

Det var lite i Støres tale som antydet at regjeringen vil komme med konkrete tiltak, som for eksempel avgiftsreduksjoner, for å gjøre hverdagen enklere for de mange innbyggerne som nå merker presset av de økende prisene.

Også velgerne ser ut til å etterlyse handling som monner. På den seneste meningsmålingen Document omtalte, falt Arbeiderpartiet med hele 3,4 prosentpoeng til kun 20,5 prosent. Få vil oppfatte det som en tillitserklæring fra folket.

Bare 57 prosent av dem som stemte Ap ved forrige valg, ville stemt det samme på nytt. Les om målingen her:

Nesten stortingsflertall for Høyre og FrP i ny måling

 

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nyheten:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.