Yasmin Fahimi. Stillbilde: h1 / YouTube.

Omfattende klimapolitiske beslutninger risikerer å føre til avindustrialisering av Tyskland, advarer Yasmin Fahimi, lederen for landets største arbeidstager­organisasjon Deutscher Gewerkschaftsbund (DGB) i et intervju med Neue Osnabrücker Zeitung som er omtalt i Frankfurter Allgemeine.

Fahimi, som i mai ble valgt til leder for de rundt seks millioner medlemmene av DGB, sier at «det ville være en grov tabbe å oppgi industriproduksjonen i Tyskland bare for å pynte på vårt eget klimaregnskap».

Hun ser fremfor alt en fare for tap av arbeidsplasser, særlig i kraftkrevende bransjer som stålindustrien, kjemisk industri samt aluminiums- og kobberproduksjone.

DGB-lederen tar sterke ord i bruk for å beskrive trusselen:

«Å oppgi alt dette og gå over fra å være et eksportland til å bli et importland, ville være et økonomisk selvmord.» (…) «Det kan ikke være sånn at vi skal krympe til økologisk sunnhet ved å bygge ned industrien.»

Fahimi tar til orde for å opprette et fond i statlig regi med private bidragsytere, der det langsiktige målet er å finansiere en overgang til et «klimanøytral» økonomi som også tar hensyn til sysselsettingen, skriver Frankfurter Allgemeine.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.