Migranter fra Afrika på vei over Middelhavet. AP Photo/Valeria Mongelli

Det tyske aktivistskipet (også kalt redningsskipet) «Sea-Watch 3» tok søndag om bord ytterligere 85 personer fra farkoster i Middelhavet. Dette er migranter på vei fra Afrika til Europa.

NTB-DPA skriver at det dermed er nesten 310 mennesker om bord i båten, etter at man har tatt opp migranter i fem forskjellige aksjoner de siste dagene, dette ifølge organisasjonen Sea-Watch.

Nå gjenstår problemet med å finne et sted å sette alle disse menneskene i land. Av ukjente grunner er det ikke et tema å frakte dem tilbake dit de kommer fra, nemlig i all hovedsak kysten av Nord-Afrika.

Det eneste aktuelle alternativet synes å være Europa. Dermed fungerer «Sea-Watch 3» som en ren ferge for disse migrantene, og besørger kostnadsfritt siste etappe på deres ferd fra Afrika til det de håper vil bli et bedre liv i Europa.

En talskvinne for Sea-Watch sier at de fortsetter å be myndighetene i land i området om å få legge til kai.

Aksjonen for å plukke opp migrantene ble gjennomført i farvann der Malta har ansvar for å gjennomføre lete- og redningsaksjoner.

Mange av disse migrantene landsettes i Italia, og derfra går gjerne ferden videre nordover i Europa.

Det italienske innenriksdepartementet har de to siste månedene registrert en betydelig økning i antall potensielle asylsøkere som kommer til landet.

 

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nye boken fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.