Svensk flagg vaier i vinden på Syd-Koster. Foto: Erik Johansen / NTB

Richard Jomshof (SD) ga uttrykk for at Sverige opprinnelig er «svenskenes land». Det gjør man ikke ustraffet, og han utsettes nå for massiv kritikk fra andre politikere.

Det startet med at Sverigedemokraternas Richard Jomshof i et innlegg på Twitter skrev om den svenske befolkningens røtter i landet tusener av år tilbake, og at man har en historie i landet.

Dette falt i svært dårlig jord hos de mange svenske politikerne som mener at det er «rasisme» å antyde at det finnes noe som heter svensk kultur og tradisjon.

De mener tvert imot at alle som på en eller annen måte har klart å komme seg til Sverige, det være seg fra Afrika, Asia eller andre steder, har like stor rett på Sverige som de opprinnelige svenskene.

Fria Tider har omtalt saken:

C-ledaren Annie Lööf och en rad andra profiler på vänsterkanten rasar återigen mot SD:s partisekreterare Richard Jomshof. Denna gång för att Jomshof skrivit att «Sverige är svenskarnas land», skriver Fria Tider.

Avisen fortsetter:

Det är i ett inlägg på Twitter som Richard Jomshof förklarar att det svenska folket «har släktskap med de människor som tog Sverige i besittning när inlandsisen drog sig undan».

Deretter kommer han med den konklusjonen som vekker slikt raseri hos de venstreorienterte, politiske korrekte:

«Svenskarna är således Sveriges ursprungsbefolkning och Sverige är svenskarnas land.»

Dette skriver blant annet Centerpartiets svært så innvandringsliberale leder Annie Lööf:

«Bevara Sverige Svenskt. Sverige åt svenskarna. Känns som vi hört detta förut? #rasism», er noe av det en opprørt Annie Lööf skriver.

Hun kan knapt tro det hun leser når noen hevder at svenskene har noen slags førsterett til det landet deres forfedre bebodde. Derfor er rasisme-merkelappen raskt på plass.

Påfallende nok er det nettopp slike som Annie Lööf som er kompromissløse i sin støtte når det eksempelvis er snakk om det fortrinn de såkalte palestinerne angivelig har på land i det som i dag er Israel. Der er det bare palestinere som har rett til å bo, har man forstått.

Men dét er visst noe annet, det.

Det er ikke første gang SD-politiker Jomshof skaper liv og røre i det «gode, politiske selskap» i Sverige:

Richard Jomshof orsakade en liknande Twitterstorm tidigare i maj när han skrev att islam, «denna avart till religion, grundad av krigaren, massmördaren, banditen och slavhandlaren Muhammed», inte har någonting «i vårt land att göra».

Slikt blir det bråk av, både i Sverige og i andre politisk korrekte land. Heller ikke i Norge vil det være særlig rom for å antyde noe slikt.

Les også: 

Jimmie Åkesson vil gjenoppta utvisning av afghanere: – De har ikke noe her å gjøre

Velkommen til nytt lesermøte! 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.