Opptøyer i Linköping, Sverige. Politiet ble angrepet, flere politibiler skadet. Skjermdump video/ Aftonbladet

De såkalte koranopptøyene har sjokkert mange svensker. Når vil partiet SD ha drastiske tiltak mot kriminelle  innvandrere. Man vil rett og slett ha dem ut av landet.

Sist helg ble flere svenske byer nærmest satt på hodet av opptøyer med bilbranner, steinkasting og pøbelatferd.

Store deler av det politiske Sverige gikk inn i en slags sjokktilstand, enda dette i og for seg kun var en fortsettelse av en utvikling de fleste har sett bygge seg opp gjennom flere år.

Opptøyene dreide seg i utgangspunktet om raseri mot at politikeren Rasmus Paludan hadde annonsert brenning av Koranen. I praksis utartet det til et angrep på den siviliserte, vestlige delen av det svenske samfunnet.

Det var i all hovedsak muslimske innvandrere som var involvert. Mest unge menn, og i stor grad med bakgrunn fra såkalte mena-land (Midtøsten/Nord-Afrika).

Document har omtalt at det blant den steinkastende pøbelen også befant seg barn helt til 10-årsalderen og voksne mødre.

Nå reises det krav om at slike hendelser må få konsekvenser, selv i det koselige og inkluderende Sverige.

Det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna foreslår til dels drastiske grep for å stanse den ferden det svenske samfunnet ser ut til å være på.

Man vil ha tiltak som gjør det enklere for Sverige å kvitte seg med slike elementer man så herje i gatene forrige helg.

Fria Tider omtaler utspillet fra partiet:

Det bör utredas om det går att riva upp svenska medborgarskap för «farliga och kriminella» invandrare. Det skriver Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

Partiet har på kort tid tatt frem et helt nytt tiltaksprogram mot bråkmakerne:

Efter korankravallerna förra helgen presenterade SD i veckan ett åtgärdsprogram mot våldet. Bland annat vill partiet kunna dra in bidrag och uppehållstillstånd för kriminellas familjer och införa asocialitet och svenskfientlighet som utvisningsgrund.

Man vil også gå inn på noe som til nå har vært nærmest tabu i svensk innvandringsdiskusjon, nemlig å ta statsborgerskapet fra «nye svensker» som åpenbart ikke kan innordne seg i samfunnet:

Partisekreterare Richard Jomshof föreslår nu att man ska gå ännu längre och även kunna riva upp medborgarskapet för invandrare som fått svenska pass.

– Det är hög tid att vi lyfter och på allvar utreder frågan om att kunna upphäva medborgarskap för farliga och kriminella individer likt dem som deltog i kravallerna i påsk. Detta ska kunna göras även i fall där det skulle innebära att personen ifråga blir statslös, skriver Jomshof.

Han begrunner forslaget nærmere:

– Om man på ett så uppenbart sätt uppvisar ett mönster av antisociala tendenser, ett förakt mot vårt land, mot demokratin och mot vårt sätt att leva, hör man helt enkelt inte hemma i Sverige, skriver Richard Jomshof.

Også Norge ble denne helgen åsted for rasende opptøyer fra den samme typen mobb, under en Sian-markering i Sandefjord. Riktignok var dette hendelser i en mindre skala. Men fellestrekkene er uansett mange, og det ga tydelige faresignaler om at det også her i landet finnes en spire til voldsomme opptøyer av det slaget man så i Sverige.

Så langt har ingen norske stortingspartier luftet ideer til tiltak av den typen Sverigedemokraterna foreslår. I Norge er det fortsatt dialog, fritidsklubber og pizza som er løsningen.

Les også: 

Paludans svenske dominoeffekt

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.