Streng: Danmarks innvandrings- og integrasjonsminister Mattias Tesfaye. Foto: Ritzau NTB/Martin Sylvest via Reuters

Danmark fortsetter å stramme gradvis inn overfor kriminelle innvandrere. Nå vil man kaste ut dem som dømmes i  større narkotikasaker.

Mens norske myndigheter og medier fortsatt er ukritisk lovprisende overfor det aller meste av hva innvandringen bringer med seg, har danskene på mange måter fått nok.

I Danmark har man blitt stadig mer lei av den kriminaliteten som følger i kjølvannet av høy innvandring, og det er blitt «lov» å si det høyt.

Selv danske sosialdemokrater har i de senere år snakket i klartekst om temaet, og går inn for en hardere linje. Man ønsker å ta av silkehanskene i møtet med den kriminelle ukulturen som ser ut til å være en del av det såkalte mangfoldet.

Fria Tider skriver om det nyeste utspillet fra den danske regjeringen:

Den socialdemokratiska regeringen i Danmark vill göra det lättare att dra in det danska medborgarskapet för kriminella invandrare. I vissa fall ska det kunna räcka med exempelvis narkotikabrott, rapporterar Kristeligt Dagblad.

Avisen fortsetter, og forteller at det er den den danske innvandrings- og integrasjonsminister Mattias Tesfaye som nå går i bresjen for nye lover på dette feltet.

I Danmark är det sedan år 2004 möjligt att dra in medborgarskapet för dömda terrorister. År 2019 utvidgades lagstiftningen till att även omfatta misstänkta terrorister och krigsresenärer. Tidigare i år började reglerna även gälla gängkriminella.

Lovbrudd som utgjør en «alvorlig trussel mot statens statens vitale interesser» kan ifølge Tesfaye være narkotikasaker. Men han presiserer at det ikke omfatter de minste lovovertredelsene:

– Det är klart att man inte skadar statens vitala intressen om man säljer två joints i Christiania. Men jag tror att den colombianska regeringen anser att deras drogkarteller, och den utbredda korruption och militarisering av samhället som de medför, är till skada för deras vitala intressen, sier han, og legger til:

– Vi måste inse att många typer av modern brottslighet som är avsedd att skada människors säkerhet inte nödvändigtvis kan reduceras till terrorism eller landsförräderi. Det kan också handla om allt möjligt annat, säger ministern till Kristeligt Dagblad.

Dette vil neppe gjelde så mange, men han mener uansett det er viktig å få ut dem det handler om:

Mattias Tesfaye konstaterar att det förmodligen inte är många personer som kommer att få sina medborgarskap indragna på detta sätt. Men då det rör sig om så grova brott så kan det enda få stora konsekvenser för den danska befolkningens trygghet att de skickas ut ur landet och inte tillåts komma tillbaka.

Men heller ikke danskene vil (våger) foreløpig ta steget fullt ut, og kaste ut kriminelle innvandrere på generell bassis, det vi si alle «nye dansker» som begår alvorlige lovbrudd i landet:

Att utvidga lagen så att även vanliga brottslingar som mördare och våldtäktsmän kan få indragna medborgarskap vore att bryta mot så kallade internationella konventioner, enligt Mattias Tesfaye, som inte är beredd att gå så långt i dagsläget.

Men i Danmark er i hvert fall intensjonen klar, og det gis et inntrykk av at det er snakk om tid før enda strengere regler er på plass. Det er mer enn man kan si om situasjonen i Norge. Sverige er en historie for seg selv.

Les også:

Dansk sjokkrapport: Ikke-vestlige innvandrere integreres «aldri»

Del gleden av Document med andre, gi et abonnement i julegave:

En tankevekkende bok. Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bli med oss i det nye året! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.