Kurderne i Syria vil sende hjem jihadistene til sine «hjemland» i Europa. De svenske IS-kvinnene jubler over å få leve i frihet. Dette avslører hvordan Sverige nærmest er blitt til en «failed state».

Dette skriver lederskribent Bawar Ismail på ledersiden hos den liberale avisen Göteborgs-Posten.

Tidigare i våras meddelade kurderna i Syrien att de fått nog. Alla utländska jihadister i de överfyllda fånglägren ska utvisas till sina respektive ursprungsländer. För Sveriges del handlar det om ett fyrtiotal vuxna och deras barn.

Expressen kunde i veckan rapportera om glädjen över beskedet bland IS-fångarna (24/6). ”Familjerna är jätteglada över beskedet”, berättade en av fångarna.

Men Sverige evner ikke å stille disse terroristene til ansvar for sine handlinger, selv om det er åpenbart at Sverige i mange år har hatt et problem med islamisme.

Allerede tidlig på 2000-tallet advarte terrorforskere som Magnus Ranstorp om at ungdommer fra «utanförskapsområden» sluttet seg til terrororganisasjoner som al-Shabab. Men hverken Reinfeldt eller Löfven gjorde noe med terrorturismen.

När rekryteringen till IS var som värst mellan åren 2014-2016 var politiken lika passiv. Terrorresor kriminaliserades först efter att de flesta IS-sympatisörerna i Sverige anslutit sig till folkmordssekten i Syrien.

Och eftersom ingen kan dömas retroaktivt för brott så blev det rätt snabbt en värdelös reform. De senaste turerna kring kriminalisering av deltagande i terrororganisationer kommer förmodligen ha lika lite effekt vad gäller IS-resenärerna.

Vestlige land er marinerte i «menneskerettigheter» og lovverk som er laget for en helt annen tid, og evner derfor ikke å beskytte seg mot terrorister som vil komme hjem etter at krigen er tapt og sexslavene er frigitt.

Dette fenomenet kjenner vi godt fra Norge, hvor omsorgen for et «angivelig sykt» barn født av terrorister i Syria møtes med langt større omsorg enn en gjengvoldtatt etnisk norsk jente.

Det var omtrent 300 individer med tilknytning til Sverige som reiste til Syria for å bidra i en av de verste terrorgruppene verden har sett i moderne tid. Rundt 150 av disse er nå tilbake i Sverige.

Av dessa har ännu bara två västsvenskar dömts för terrorbrott i Syrien. Resten går fria trots deltagande i terrororganisationer som IS. Det är ett katastrofalt misslyckande för lagstiftarna som inte reagerade i rätt tid och ett svidande nederlag för svenskt rättsväsende som inte skipat rättvisa.

To av 150 er dømt for sine forbrytelser. Det er derfor ikke så rart at de returnerende terroristene er «jätteglada». De vet jo at de nesten helt sikkert slipper unna straff, og de sosiale bidragene fortsetter uavbrutt.

IS-kvinnene burde ikke få lov til å komme «hjem», mener GP. Man kan ta vare på barna, men de voksne må straffes.

Barnen måste omhändertas direkt. Deras liv och hälsa ska inte längre ligga i händerna på föräldrar som aktivt lämnade det trygga livet i Sverige, med alla de livsmöjligheter som finns här, för att mörda, våldta och förslava människor i ett krig långt, långt borta.

En ny regering måste också göra det möjligt att enklare utvisa hot mot rikets säkerhet. Det får inte stanna vid icke-medborgare, utan det måste även vara möjligt att återkalla svenskt medborgarskap för individer som begått allvarliga brott eller haft samröre med terrororganisationer.

Ingen återvändare bör få kunna sova lugnt om nätterna här.

GP får neppe sine ønsker oppfylt. Omsorgen for «minoriteter» er nok for stor. Svensker (og nordmenn) er tross alt hvite, privilegerte og rasister. Våre barn kan ofres. De er The Expendables.

Men allikevel gir det et snev av håp at en slik artikkel står på trykk i en stor svensk avis, og særlig at artikkelforfatteren faktisk er migrant selv.

Les også: Vår tids islam-frontkjempere tas på med silkehansker. Ville nazister møtt samme forståelse og berøringsangst?
Les også: Sverige: Noen gråter av innvandringen, noen gråter for mer innvandring 

Göteborgs-Posten

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.