Pågripelsen av Tamim Sultani. Foto fra Twitter

Panikken brer seg: Angrepet i Vetlanda i Sverige «kan komma att utnyttjas politiskt» av blant annet Sverigedemokraterna, advarer Aftonbladet i en lederartikkel.

Den 22-årige afghaneren Tamim Sultani som er siktet for syv drapsforsøk, har fått opphold i Sverige på grunn av regjeringens såkalte gymnasieamnesti. Amnestiet omfatter totalt 11.000 påstått mindreårige afghanere.

Nå advarer Aftonbladets lederskribent Jonna Sima om at voldshendelsen kan bli utnyttet for politiske formål:

Erfarenheterna av liknande händelser är att vissa nu kommer att försöka utnyttja läget till att ta politiska poäng. Sverigedemokraterna var snabbt ute och anklagade regeringen: Hur många terrorister lever i det dolda bland oss?

Sima konstaterer at lederen av Centerpartiet Annie Lööf, da hun skrev om angrepet på Twitter, ble «druknet» i kommentarer av type: «det är du och ditt parti som är skyldiga», og «sluta importera terrorister».

På sosiale medier får Aftonbladets artikkel gjennomgå, skriver Fria Tider. Flere minner om hvordan mediene i 2015 utnyttet den treårige drunknede gutten Alan Kurdi politisk for å presse gjennom økt innvandring fra den tredje verden.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.