Svensk politi befinner seg på et avsperret område i Vetlanda etter knivstikkingene der den 3. mars 2021. Foto: Mikael Fritzon / TT via AP / NTB.

Tamim Sultani, den 22 år gamle afghaneren som i mars knivstakk og skadet sju personer i Vetlanda i Sør-Sverige, er av svenske påtale­myndigheter fredag blitt tiltalt for mordforsøk, men ikke for terror, enda motivet var at han ble opprørt som muslim av noen som sa at Gud ikke finnes.

Det avslører Samnytt, som har fått tilgang til politiets etter­forsknings­dokumenter.

Rettsvesenet har hele tiden hevdet at det ikke fantes terrormotiv, skriver den svenske nettavisen. Men etterforskningen tegner portrettet av en sterkt ideologisk motivert person.

22-åringen er en «hengiven muslim» som ber hele tiden, viser etterforskningen:

Kammaråklagare Adam Rullman har utrett händelsen som försök till mord. Detta eftersom han inte kan se något misstänkt terrorbrott. Men trots rättsväsendets ansträngningar att sedan mars mildra gärningsmannens motiv visar nu det slutgiltiga resultatet av polisutredningen att Sultani är en hängiven muslim som ber ”varje minut och sekund” och begick brotten på grund av att han kände sig provocerad av att någon kränkte Allah.

Det var denne provokasjonen som fikk afghaneren til å bruke kniven:

Sultani berättar att hans motiv till knivattackerna handlade om religion.

Tidigare på dagen hade Sultani stött på en okänd person som uttalat att det inte finns någon gud. Det kunde Sultani inte acceptera och beslöt sig för att straffa personen med döden.

Vitner fortalte også at Sultani hadde ropt «Allahu akbar!» mens han knivstakk og skadet de sju personene, noen av dem alvorlig, sentralt på det sørsvenske tettstedet den 3. mars.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.