Tamim Sultani, afghaneren som den 3. mars knivstakk og skadet sju personer i Vetlanda i Sør-Sverige, fire av dem livstruende, er i Eksjö tingsrätt dømt til livsvarig fengsel for sju mordforsøk.

Afghaneren, som var uprovosert, gikk målrettet fra angrep til angrep, heter det i kjennelsen fra domstolen ifølge Expressen.

– Det var som om hjärnan slutade fungera, har gärningsmannen sagt under rättegången.

Et av Sultanis ofre har opplyst til den svenske journalisten Joakim Lamotte at gjernings­mannen ropte «Allahu akbar!» da han angrep.

Ifølge politiets etter­forsknings­dokumenter hadde Sultani sagt at han tidligere på dagen for angrepet hadde hørt noen si at det ikke finnes noen gud, og at han derfor hadde bestemt seg for å straffe vedkommende med døden. Likevel ble han ikke tiltalt for terror.

Sultani kom til Sverige i 2016 og opplyste da at han var født i 1999, for siden å få en tidsbegrenset oppholds­tillatelse som siden er blitt forlenget til tross for at han ikke har krav på asyl.

Før den tid hadde han forgjeves søkt om asyl i Norge, og hadde i den forbindelse opplyst til norske myndigheter at han var født i 1988. Han hadde også vist frem et afghansk pass hvor dette fødselsåret var oppgitt.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!