Tamin Sultani

I et av dokumentene i saken går det fram at mannen tok seg til Norge og søkte asyl her den 25. oktober 2015, før han etter hvert fikk avslag og dro videre til Sverige, skriver Dagens Nyheter.

I Sverige gjorde han et nytt forsøk på å søke asyl den 13. februar 2016, hvorpå han fikk midlertidig oppholdstillatelse. Da angrepet fant sted ventet han på ny avgjørelse om hvorvidt han fikk bli i Sverige.

Avisen har vært i kontakt med UDI i Norge, som viser til taushetsplikten. Påtaleansvarlig Adam Rullmann i Sverige bekrefter imidlertid opplysningene overfor avisen.

– Ja jeg kan bekrefte det. Utover det har jeg ansvar for selve lovbruddet, asylprosessen ligger på Migrationsverkets bord, sier han.

Det var den 3. mars i år at mannen i nesten 20 minutter gikk fra kvartal til kvartal i byen Vetlanda og angrep mennesker med kniv. Angrepet stanset først da han ble skutt i foten av politiet. Fire personer fikk livstruende skader.

22-åringen sitter i dag i varetekt, siktet for drapsforsøk på sju menn. Angrepet etterforskes i Sverige som mulig terror. Mannen har nektet straffskyld.

Alle de sju ofrene ble knivstukket, og flere av dem har fått alvorlige skader. Ytterligere én person ble angrepet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.