Aftonbladets lederskribent Jonna Sima tilhører som de fleste journalister venstresiden, og kommer stadig med woke utspill på sosiale medier. Hun er blant annet kjent for å anklage Volvo-logoen for å være et «manndomssymbol».

Sima er kulturviter og har studert idéhistorie. Hun har tidligere vært musikkskribent i Expressen, og har hatt diverse andre journalistiske oppdrag. Men siden 2018 har hun vært lederskribent for Aftonbladet.

Nå er Sima opprørt etter et møte med en sykepleier. Veien til Twitter gikk raskt, og i en kommentar fikk hun en oppfordring om å anmelde sykepleieren til sykehusnemnda.

Mens Sima vurderer saken, må hun tåle kritiske bemerkninger.

«Om du blir kränkt av att någon inte läser Aftonbladet så är det märkligt».

«Att du ens tänker tanken att anmäla för att en ssk inte läser aftonbladet är helt bisarrt».

Document har omtalt Sima tidligere, i forbindelse med afghaneren som ble pågrepet for syv drapsforsøk i Vetlanda. Sima bekymret seg for hvordan denne saken kunne bli utnyttet politisk.

Erfarenheterna av liknande händelser är att vissa nu kommer att försöka utnyttja läget till att ta politiska poäng. Sverigedemokraterna var snabbt ute och anklagade regeringen: Hur många terrorister lever i det dolda bland oss?

På sosiale medier fikk Sima gjennomgå. Flere minnet om hvordan mediene i 2015 utnyttet den treårige druknede gutten Alan Kurdi politisk, for å presse gjennom økt innvandring fra den tredje verden.

Fria Tider

Kjøp Peder Jensens bok her!