Nettavisen Bulletin er slått konkurs. Dette ble i dag fastslått av Stockholms tingsrätt. Styreleder Tino Sanandaji kommer samtidig med en overraskende nyhet.

– Jag betalade in en miljon efter tingsrättens besked och vi ska överklaga konkursbeslutet.

Det hersker uenighet om penger som entrepenøren Pia Ribbhammer overførte til Bulletin var et lån eller en gave, eller om midlene i det hele tatt var ment for Bulletin, skriver Expressen.

– Bulletin har inte mottagit några medel från Ribbhammar. Bulletin är heller inte på obestånd, sa Bulletins advokat Jens Tillqvist i sal 27 i Stockholms tingsrätt i förra veckan.

Pia Ribbhammar hadde begjært konkurs fordi hun ikke hadde fått tilbake den millionen SEK hun hevder å ha lånt ut til nettavisen. I dag fikk hun altså medhold i tingretten, og Bulletin ble erklært konkurs.

Les også: Bulletin begjært konkurs

Den profilerte økonomen, samfunnsdebattanten og forfatteren Tino Sanandaji, som også er styreleder for Bulletin, kom umiddelbart med en kommentar.

– Jag betalade in den miljon som Pia Ribbhammar anser att vi är skyldig henne. Nu när grunden för skulden är borta kommer vi att överklaga konkursbeslutet. Vi måste bevisa att vi övrigt inte är på obestånd. Lyckas vi med det så kommer konkursbeslutet inte vinna laga kraft.

– Vi hade pengar på kontot. Långt över en miljon.

Sanandaji er optimistisk når det gjelder fremtiden for Bulletin.

– Sista akten i Bulletins historia är inte skriven.

I redaksjonen til Bulletin råder det full forvirring.

– Stämningen är både förvirrad och pressad. Det enda vi på golvet kan göra är att jobba som vanligt och invänta besked, säger Per Gudmundson, ansvarig utgivare för Bulletin.

Bulletin startet opp med brask og bram, men ble raskt preget av konflikter mellom eiere og redaksjonen. Flere profilerte skribenter, som blant annet Ivar Arpi, trakk seg etter misnøye med eierne.

Les også: Stormen rundt Bulletin fortsetter for fullt, eier ber om granskning av pengestrømmen

Det høyreliberale nettstedet, som fikk navnet Bulletin, ble startet høsten 2020. Ambisjonene var skyhøye. Bak prosjektet sto meget sterke krefter, som økonomen Tino Sanandaji, lederskribent fra Svenska Dagbladet Ivar Arpi, den «ikke-sosialistiske feministen» Paulina Neuding (redaktør) og tidligere redaktør for Göteborg-posten Alice Teodorescu.

Problemene startet med en skandale, hvor en av journalistene i Bulletin ble avslørt etter å ha plagiert en rekke saker fra andre medier. Kort tid senere trakk Paulina Neuding seg fra sin stilling som redaktør.

Nå ser det ut til at eventyret er over. Men Sanandaji er en slugger, som antyder at han ikke er villig til å kaste inn håndkleet helt ennå.

Nyhetssajten Bulletin har försatts i konkurs

Fullt kaos i nystartet høyreliberal nettavis i Sverige

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.