Den alternative nettavisen bulletin.nu er begjært konkurs av en av kreditorene. Selskapet brukte opp 30 millioner første året man utkom. Det var en av Sveriges største skogeiere, Pia Ribbhammar, som mistet tålmodigheten da et lån på 1 million kroner forfalt. Det var vanskelig å få forkynt kravet. To av styrets medlemmer bor i utlandet: Tino Sanandaji bor i Ukraina, Dan Korn i England.

Men man lykkes omsider med å komme i kontakt med et tredje styremedlem, Jannik Svensson (28), som fikk overlevert begjæringen om konkurs.

Nu tillkommer Pia Ribbhammars ansökan om konkurs, inlämnad av hennes juridiska ombud i måndags. ”Bolaget är på obestånd och ska därför försättas i konkurs” skriver affärsjuristen Liselott Martynenko Agerlid i ansökan.

”Eftersom samtliga styrelseledamöter i Bolaget är stadigvarande bosatta utomlands utanför EU/EES (trots att de är folkbokförda i Sverige) och bolagets vd har sitt egentliga hem på Åland, har det visat sig vara svårt att få bolaget delgivet på vanligt sätt”, skriver Agerlid, som också påtalar att ”bolaget har för närvarande stora betalningssvårigheter och har minst sex pågående ärenden om betalningsföreläggande hos Kronofogden.”

Bulletin har vært preget av intern uro og høye lønninger. Sjefredaktøren satt i New York og hevet en superlønn.

 

Långivare begär Bulletin i konkurs: ”På obestånd”

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.