Den anti-islamske aktivisten Rasmus Paludan har søndag brent et eksemplar av Koranen ved Norra bantorget i Stockholm. Uten motdemonstranter på stedet gikk det rolig for seg, melder Fria Tider.

Manifestationen gick dock helt lugnt till eftersom några motdemonstranter inte fanns där, enligt Fria Tiders fotograf på platsen.

Paludan hadde fått avslag på sin søknad til politiet om å holde en slik markering i forbindelse med Socialdemokraternas 1. mai-tog i den svenske hovedstaden.

Hovedpersonen hadde ikke desto mindre meddelt Sveriges regjering at han ville gjennomføre markeringen, og at han uansett hadde rett til det.

Den dansk-svenske aktivisten gikk i rette med kritikere som får assosiasjoner til totalitære staters brenning av bøker når han brenner en koran. Forskjellen er at jeg ikke ønsker å brenne alle eksemplarer, sier Paludan.

Jeg vil at svensker leser Koranen for å se hva slags onde og dårlige ideer som står i den, sa Paludan innen han tente på sitt medbrakte eksemplar.

 

Sverige: Paludan vil brenne Koranen uten politiets tillatelse

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.