Klaus Schwab og Espen-Barth Eide. To herrer uten bart, men med en agenda som kan minne om den enkelte herrer med bart hadde. Foto: Jakob Polacsek / World Economic Forum

Espen Barth Eide, tidligere direktør i World Economic Forum (WEF), fikk fredag overlevert en skjennepreken-rapport fra WEFs strategiske samarbeidspartner, Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, OECD. Sjef-forfatter for rapporten, Alain de Serres, er selv en bidragsyter til WEF. Presidenten i WEF, Børge Brende, kan trygt forsikre sin sjef Klaus Schwab om at Norge følger hans plan.

Fredag varslet Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, selveste OECD, at Norge nok ikke vil nå sine egne mål om reduksjon av de såkalte klimautslippene innen 2030. «Nyheten» gikk via NTB til alle landets aviser, og selvsagt til landets mest profilerte klimaredaksjon, NRK. «Nyheten» oser av bindinger til World Economic Forum og kan ikke kalles for annet enn et bestillingsverk.

En rapport fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) slo fredag fast at Norge trolig ikke vil nå målet om 55 prosent kutt i klimautslippene i 2030. Rapporten kommer med en lang rekke miljøforslag, blant annet forslag som går på å ta større klimahensyn i oljepolitikken. (NTB)

NTBs melding ble forsterket av at regjeringen selv markerte denne «begivenheten» (det er 11 år siden forrige OECD-rapport om Norge) med et eget seminar, kringkastet på sine sider:

– Denne rapporten er eit nyttig verktøy i arbeidet med å nå norske klima- og miljømål. Den gir oss god innsikt i korleis Noreg ligg an, sett utanfrå, kva vi gjer bra og kva utfordringar vi står overfor, seier klima- og miljøminister Espen Barth Eide. (Regjeringen)

World Economic Forum all over

OECD og World Economic er strategiske samarbeidspartnere. Avtalen ble undertegnet 21. januar 2020, (samme dag som Greta Thunberg spilte rollen som Klaus Schwabs yppersteprestinne i sesjonen kalt Averting a Climate Apocalypse):

The OECD-Forum Partnership was signed in the World Economic Forum 50th Annual Meeting in Davos-Klosters by OECD Secretary-General Angel Gurría and World Economic Forum Founder and Executive Chairman Klaus Schwab to accelerate inclusive and sustainable growth globally.

OECD-forum-partnerskapet ble inngått på World Economic Forums 50. årlige samling i Davos-Klosters av OECDs generalsekretær, Angel Gurría og World Economic Forums grunnlegger og styreleder, Klaus Schwab, for å akselerere inkluderende og bærekraftig vekst globalt. (World Economic Forum)

Espen Barth Eide ble utnevnt til direktør i World Economic Forum i 2014, og der ble han til 2016. Det alene borger for at han hadde et nært samarbeid ikke bare med organisasjonens gudfar, selveste Klaus Schwab, men også med medlem i World Economic Forums «Board of Trustees«, et organ som kan sammenlignes med Vokterrådet til mullahene i Teheran, Blackrock-grunnleggeren, Larry Fink. Sammenligningen med Vokterrådet er ikke søkt, blant de andre kanonene i dette rådet finner vi kjente, om enn ikke så kjære, personer som Al Gore, Chrystia Freeland, Christine Lagarde foruten sjefen selv, Klaus Schwab.

Denne multimillardæren forvalter ti tusen milliarder amerikanske dollar (det er så mye penger at den beste måten å anskueliggjøre det på, er å si at det tilsvarer minst 50 norske statsbudsjett på 1600 milliarder kroner). Det var for øvrig denne mannen Barth Eides norske sjef, statsminister Jonas Gahr Støre, ble så imponert av da han besøkte New York i januar i år:

Støres besøk hos «Kongen av Wall Street» er et varsel om hva som kommer

Hovedforfatter for rapporten var Alain de Serres, Deputy Director, OECD Economic Department, Policy Studies Branch, som før han ble ansatt av OECD, i flere år jobbet i Bank of Canada og i landets finansdepartement. Han og tre av hans medforfattere, deriblant to norske, Håvard Halland og Nils Axel Braathen, har alle nære bånd til Schwabs nettverk.

Under fremleggelsen av OECDs rapport om Norges klimamål sist fredag: Norges nåværende klima- og miljøminister og tidligere direktør i World Economic Forum, Espen Barth Eide, sammen med Alain de Serres, visedirektør i OECDs økonomidivisjon og ansvarlig for Policy Studies. Skjermdump: Regjeringen NRK klimakoordinerer

«Fredagens begivenhet» ble selvsagt bredt dekket i NRK. Legg merke til hvem som skrev saken, her uthevet med gul ramme:

Skjermdump: NRK

Forfatteren er ingen hvemsomhelst i NRK-sammenheng, selv om han her, i saken han selv har skrevet, ikke står oppført som noe mer enn en sølle journalist. Vel, jeg bladde opp i vårt fagblad Journalisten. Se hva mannen er, og hva han sier. Jeg overlater videre vurderinger til leserne:

– Det er synd hvis man lar en umiddelbar krise skygge for en annen fremtidig krise. Vi så dermed et behov for å heve journalistikken vår på klimafeltet, til tross for pandemien, sier Hans Cosson-Eide, klimakoordinator i NRK. (Journalisten)

Fredag skrev Alf R. Jacobsen en gnistrende artikkel, nærmest en nekrolog, over norske politikeres klimavanvidd. Les den. Den ga meg lyst til å navngi denne saken som «Melkingen av Norges energi-ressurser», for det er jo dét alt dette handler om.

Elektrifiseringen av Melkøya: en historisk feilinvestering

World Economic Forum Appoints New Members to Board of Trustees 

Slik jobber NRKs klimaredaksjon: – Krisen begynner å bli mer konkret i folks liv (Journalisten)

Les også:

Barth Eide vil at Norge skal bli med i EUs klimaklubb

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.